Nivon natuurvriendenhuizen

Natuur en rust in een ontspannen sfeer

Onze dertien natuurvriendenhuizen zijn ‘doe-het-zelf’-hotels die door vrijwilligers worden beheerd. Je geniet van de rust en de natuur in een ontspannen sfeer. In de gezamenlijke keuken en de eetzaal maak je makkelijk contact met andere gasten.

Nivon accommodaties zijn centra voor actieve recreatie. Ze liggen midden in de natuur, zodat je makkelijk op de fiets, te voet of met een kano Nederland kunt ontdekken. Daarvoor zijn op de meeste accommodaties verschillende routes en fietsen en / of kano’s beschikbaar. Nivon natuurvriendenhuizen en -kampeerterreinen zijn kleinschalige, groene accommodaties, beheerd door vrijwilligers. Zowel individuen als groepen zijn bij ons welkom.

Een Nivon natuurvriendenhuis bied je een goed verblijf in het groen met de luxe van eenvoud. Wij bieden je (zo mogelijk) een eigen slaapkamer met medegebruik van keuken, eetzaal en sanitair. Zo combineer je privacy met gezelligheid. Elk huis heeft een eigen karakter en is tegelijkertijd helemaal Nivon. Een unieke formule waarbij vrijwilligers met wat hulp van de gasten de accommodatie beheren. Wij verwelkomen je graag.

Nivon kampeerterreinen stralen natuur, rust en ruimte uit. Een groot deel is aangesloten bij het netwerk van circa 130 natuurkampeerterreinen. Nivon kampeerterreinen liggen meestal op mooie bospercelen, waar soms ook een natuurvriendenhuis staat. Het Nivon beheert daarnaast gezellige, ruime familiekampeerterreinen in toeristische regio’s: Banjaert (Wijk aan Zee), De Gele Anemoon (Wijlre), Het Hallse Hull (Hall, Brummen) en Morgenrood (Oisterwijk). Op enkele kampeerterreinen zijn huisdieren in overleg toegestaan.

Voordeel. Overnachten op onze accommodaties is voordelig. Leden krijgen daarnaast nog eens 25% korting op de tarieven. Kijk hier voor meer informatie over lidmaatschap.

Vuurwerkvrij. Voor mensen – en vaak ook dieren – is het moeilijk om een plek te vinden waar zij geen last hebben van het vuurwerk dat met oudjaar wordt afgestoken. Een aantal Nivonhuizen is op die dagen ‘vuurwerkvrij’.  Als u persoonlijk contact opneemt met het huis kunt u vragen of het daar inderdaad tussen Kerstmis en Nieuwjaar zo’n oase van rust en stilte zal zijn. Enkele natuurvriendenhuizen in het oosten van het land houden echter vast aan de streekgewoonte van het carbid-schieten.