• Midden in de weilanden
  • Vlakbij historisch Delft
  • Kleinschalig en duurzaam

''De Grutto is de vriendelijkste en uitnodigendste camping waar ik ooit ben geweest. Alleen reizend ben ik op zoek geweest naar mensen om mee te praten en de Grutto was vol vriendelijke mensen die graag berichten uitwisselden en mij advies gaven. Ik ben verdrietig om te vertrekken en hoop ooit nog een keer terug te komen. Bedankt dat je een leuke plek bent om twee dagen 'thuis' te mogen noemen.''

— Bezoeker van de Grutto

Slechtweer locatie

Natuurkampeerterrein

Speeltoestellen

Mogelijkheid opladen e-bike

Fietsverhuur

Gezamenlijke koelkast

Huisdieren toegestaan

Meer over De Grutto

Vlakbij de historische stad Delft, middenin de weilanden van de Randstad, ligt natuurkampeerterrein De Grutto. Het terrein ligt op een voormalig boerenerf te midden van de weilanden. Naast de grutto laten ook andere weidevogels zich graag horen op dit natuurkampeerterrein. De karakteristieke erfbeplanting op het terrein zorgt voor beschutte plekjes om heerlijk te kamperen en de zonnepanelen zorgen voor warm water.

De Grutto is een goed vertrekpunt voor fietstochten of bezoek aan musea in de omliggende steden.

 

Bezoek de website van De Grutto

— Kees Hogervorst, Vrijwilliger bij natuurkampeerterrein De Grutto

‘’De Grutto is een oase van rust tussen twee grote steden.’’

Per toeval ontdekte Kees De Grutto. Op de fiets naar zijn werk in Rotterdam kwam hij langs het terrein gefietst. Via een advertentie is hij op een open dag gaan kijken. Inmiddels is hij al 35 jaar actief voor de Grutto. Voor hem is de Grutto een oase van rust tussen twee grote steden. ’s Avonds zie je aan de ene kant de verlichte skyline van Rotterdam en aan de andere kant Delft en Den Haag. Het blijft een behang in de verte, want op de Grutto vind je rust.
Een van Kees' passies is duurzaamheid. Mede door zijn inzet is het kampeerterrein volledig over op groene stroom. Geen stopcontacten bij de tent, maar wel eventueel een 'zonnebuggy'; eigenlijk een soort speelgoed van Kees. Deze rol je naar je tent en, voila, groene stroom. Maar favoriet zijn de dagen waarop hij lekker met zijn kleinzoon van drie over het terrein kan hobbelen. Ver weg van de stad.

Locatie De Grutto

  • Abtswoude 27a
  • 2636 EE Schipluiden (bij Delft)
  • Openingstijden huis
  • Geopend: 1 april t/m 1 november
  • Gesloten: november t/m maart
Bezoek de website van De Grutto

Wandelpaden in de buurt

Groene Hartpad

Wandelen in het Nationaal Landschap Groene Hart Het Groene Hartpad loopt dwars door het hart van de Randstad. Het pad loopt door een streek die nog door weinig wandelaars is ontdekt: een historisch cultuurlandschap met vaarten met groene kades, moerassen en weilanden. Natuur en wandelaars krijgen voorrang. Koeien maken langzaam plaats voor ‘natte natuur’. Historische […]

Meer info