• Vlakbij de zee
  • Bij het gezellige dorp Wijk aan Zee
  • Speelvoorzieningen voor kinderen

‘’Het leuke van kampeerterrein de Banjaert is dat het zich niet makkelijk in een hokje laat duwen. Het is een gezellige camping voor strandliefhebbers, maar ook voor wandelaars en fietsers een mooie uitvalsbasis. Wij hebben er een heerlijk weekje aan zee gehad.’’

— De Kampeermeneer

Speeltoestellen

Electra-aansluiting mogelijk

Rolstoelvriendelijk

Fietsverhuur

Meer over kampeerterrein de Banjaert

In het Noord-Hollandse Wijk aan Zee ligt, op loopafstand van het strand, familiekampeerterrein de Banjaert. Kinderen kunnen zich er goed uitleven op de speeltoestellen of spelen in de duinen. Naast het kampeerterrein ligt natuurvriendenhuis de Banjaert.

De Banjaert is een goed beginpunt voor wandelingen over het strand en door de duinen. Ook in de buurt liggen De Zaanse Schans, Beverwijk en grotere steden Haarlem en Amsterdam.

 

Bezoek de website van Banjaert

— Hanneke Leeuwerink, Vrijwilliger bij kampeerterrein Banjaert

"De Banjaert is vriendelijk, eenvoudig en gemoedelijk.’'

Hanneke is al haar hele leven Nivonlid en komt al sinds zij een kleuter was bij de Banjaert. Sinds 2007 coördineert zij de vrijwilligers in het huis en op het kampeerterrein en sinds drie jaar is ze ook voorzitter. Elke zomer is ze twee weken terreinwacht op het kampeerterrein. ‘’Ik vind het heerlijk om in de zomer het kampeerterrein te runnen. Het mensen naar de zin maken en daar zelf ook plezier aan beleven.’’
In het dorp Wijk aan Zee komen mensen van over de hele wereld voor allerlei activiteiten. Er wordt muziek gemaakt, er zijn feesten op het strand, er worden schaaktoernooien en schildercursussen georganiseerd. De Banjaert probeert daarop aan te sluiten en zo komen veel van de bezoekers van deze activiteiten ook in het huis en op het kampeerterrein overnachten. Voor Hanneke is het kampeerterrein vooral een fijne plek om actief te zijn: "De Banjaert is vriendelijk, eenvoudig en gemoedelijk."

Locatie familiekampeerterrein Banjaert

  • Burg. Rothestraat 53a
  • 1949 CC Wijk aan Zee
  • Openingstijden terrein
  • Geopend: april t/m oktober
  • Gesloten: november t/m maart
Naar de website van Banjaert