• De Lettelberterplas op loopafstand
  • Vlakbij de stad Groningen
  • Verhuur van fietsen en kano’s

"Kampeerterrein Lettelbert is zo’n camping waar ik me echt binnen een minuut op mijn gemak voel. Supergroen, veel ruimte, geen poespas, maar wel alles wat je nodig hebt."

— de Kampeermeneer

Green Key gecertificeerd

Fietsverhuur

Wasdroger

Gezamenlijke koelkast

Slechtweer voorziening

Natuurkampeerterrein

Electra-aansluiting mogelijk

Speeltoestellen

Huisdieren toegestaan

Meer over Lettelbert

Omringd door houtwallen en water ligt in het Groningse landschap natuurkampeerterrein Lettelbert. Op het terrein is er plek voor zo’n dertig tenten, caravans en campers. In de zomer worden er regelmatig kampvuurtjes gestookt, waarboven kinderen broodjes mogen bakken.

Het kampeerterrein ligt in een landelijke omgeving en vanaf het kampeerterrein stap je zo in een kano. Op loopafstand ligt de Lettelberterplas, waar een zwemstrand is voor kinderen. Vlakbij ligt ook het Leekstermeer, waarop je kunt roeien, vissen, zeilen en surfen. Op fietsafstand ligt de prachtige stad Groningen.

Bezoek de website van Lettelbert

— Bé van der Veen, vrijwilliger Lettelbert

‘’Lettelbert is voor mij een soort ‘camping municipal; een Franse, eenvoudige en heel lokale camping, maar dan in Nederland."

Bé is opgegroeid met Nivon. Toen zijn vader betrokken was bij het opzetten van kampeerterrein Lettelbert, studeerde Bé zelf in Delft. In de weekenden kwam hij helpen op het terrein. Vanaf 1988 woont hij in Leek, vlakbij Lettelbert, en is hij aanmeldsecretaris geworden op het terrein. Het leukste vindt hij het contact met de kampeerders. Er zijn vaste gasten, maar ook nieuwe, die vaak verrast zijn door dit Noordelijke deel van Nederland. ‘’Lettelbert is voor mij een soort ‘camping municipal'; een Franse, eenvoudige en heel lokale camping, maar dan in Nederland.’’ Die Franse sfeer komt helemaal naar boven als Bé in de zomer zelf Franse broodjes bakt voor zijn campinggasten.

Locatie Lettelbert

  • Hoofdstraat 190/1
  • 9827 PD Lettelbert
  • Openingstijden huis
  • Geopend: 1 april t/m de herfstvakantie
Bezoek de website van Lettelbert