Vrijwilligers

Samen met hart voor elkaar en de natuur

Dankzij de inzet van veel betrokken vrijwilligers kan Nivon mooie activiteiten en accommodaties aanbieden. Voor natuurbeleving, ontmoetingen, reizen, ontwikkeling, cultuur en om te genieten van het leven. Als jij je ook wilt inzetten en actief deel wilt uitmaken van de vereniging, dan ben je van harte welkom. Klik hier voor alle vacatures of neem contact op met de Nivon groepen of Nivon afdelingen of accommodatie (natuurvriendenhuis of kampeerterrein) waar je iets wilt doen, bekijk de activiteiten of mail ons voor meer informatie over vacatures.

Klik hier voor een overzicht van vacatures

Actief bij de natuurvriendenhuizen

Anneke en Liesbeth op ‘t Hoog – huiswachten Koos Vorrinkhuis

Sinds een paar jaar zijn de zussen Anneke en Liesbeth huiswacht bij het Koos Vorrinkhuis. Hiervoor hadden ze een eigen bed & breakfast en dat gastvrouwschap hebben ze voortgezet. Het leukste aan Koos Vorrink vinden ze de verbinding tussen binnen en buiten en de ligging. En, zoals ze zelf zeggen: ‘’We eten hier eigenlijk altijd pannenkoeken.’’ De meest memorabele keer dat ze huiswacht waren was met oud & nieuw 2017. ‘’Het hele huis zat vol met allerlei verschillende groepjes. Op een gegeven moment ging iedereen oliebollen bakken en die met elkaar delen. Dat was onwijs leuk!’’

Actief bij de kampeerterreinen

Kees Hogervorst – Vrijwilliger bij natuurkampeerterrein De Grutto

Per toeval ontdekte Kees De Grutto. Op de fiets naar zijn werk in Rotterdam kwam hij langs het terrein gefietst. Via een advertentie is hij op een open dag gaan kijken. Inmiddels is hij al 35 jaar actief voor de Grutto. Voor hem is de Grutto een oase van rust tussen twee grote steden. ’s Avonds zie je aan de ene kant de verlichte skyline van Rotterdam en aan de andere kant Delft en Den Haag. Het blijft een behang in de verte, want op de Grutto vind je rust.
Een van Kees’ passies is duurzaamheid. Mede door zijn inzet is het kampeerterrein volledig over op groene stroom. Geen stopcontacten bij de tent, maar wel eventueel een ‘zonnebuggy’; eigenlijk een soort speelgoed van Kees. Deze rol je naar je tent en, voila, groene stroom. Maar favoriet zijn de dagen waarop hij lekker met zijn kleinzoon van drie over het terrein kan hobbelen. Ver weg van de stad.

Veelgestelde vragen

  • Hoe kan ik vrijwilliger worden?

    Klik hier voor alle vacatures of neem contact op met de Nivon-afdeling/groep of accommodatie (natuurvriendenhuis of kampeerterrein) waar je iets wilt doen, bekijk de activiteiten of mail ons voor meer informatie over vacatures.

  • Hoe kan ik op de hoogte blijven als vrijwilliger?

    Via de Facebook groep Nivon Kader kan je op de hoogte blijven. Ook kan je je inschrijven voor de Flits. Dit is een nieuwsbrief voor actieve vrijwilligers.