• Natuurkampeerterrein met 10 mooie plekken
  • Vlakbij hunebedden en een schaapskooi
  • Prachtig uitzicht over de heide

Mogelijkheid opladen e-bike

Slecht weer locatie

Speeltoestellen

Meer over het kampeerterrein

Achter het Hunehuis ligt het eenvoudige kampeerterrein verscholen tussen de bomen. Er zijn tien kampeerplaatsen beschikbaar op het veldje, waar een paar kleine tentjes op een plek passen. Kamperen op het natuurkampeerterrein van het Hunehuis is in de meest pure vorm. Geregeld trekt de schaapskudde voor het terrein langs en het is op een kleine afstand van de hunebedden.

Er is een sanitair gebouw beschikbaar en een slecht weer locatie. Op het terrein is geen elektriciteit aanwezig. Er is wel een fietsenschuur waar het opladen van een elektrische fiets mogelijk is.

Naar de website van het Hunehuis

Locatie Hunehuis

  • Hunebeddenweg 1
  • 7973 JA Darp (bij Havelte)
  • Openingstijden kampeerterrein
  • Geopend: 1 april t/m 31 oktober

  • Gesloten: 1 september t/m 31 maart
Bezoek de website van het Hunehuis

Wandel- en fietsgidsen

Hunehuis Trektocht

Hunehuis Trektocht

Ontdek het mooie Drenthe, loop door sprookjesachtige bossen en geniet van wilde vergezichten. Deze tweedaagse Nivon Trektocht begint in Ruinen en eindigt in Steenwijk met een overnachting op het kampeerterrein van of in natuurvriendenhuis Het Hunehuis.

Prijs vanaf
€4,95
Hunehuis Trektocht

Wandelpaden in de buurt

Drenthepad

Wandelen door poëtisch Drenthe Het Drenthepad is een streekpad van 329 kilometer lang en heeft precies wat elke wandelaar zoekt: rust en ruimte. Het streekpad leidt de wandelaar door drie Nationale Parken: het Dwingelderveld, het Drents-Friese Wold en de Drentsche Aa. In deze Nationale Parken zijn prachtige boerderijen, hunebedden, veengebieden en zandverstuivingen te bewonderen. De […]

Meer info

Maarten van Rossumpad

Wandelen langs rivierdorpen en kastelen De interessante sporen die krijgsheer Maarten van Rossum heeft achtergelaten zijn aaneengeregen tot een Lange Afstands Wandelroute van 358 km lang. De route loopt vanuit Den Bosch door de Betuwse uiterwaarden langs Maas en Waal. Via de Bommeler- en Tielerwaard door de bosrijke en heuvelachtige Veluwe naar het gevarieerde Salland […]

Meer info