• Zeer goed bereikbaar met openbaar vervoer
  • Heeft een eigen duurzame imkerij
  • Momumentale villa

Fietsverhuur

Geschikt voor grote groepen

Gezamenlijke koelkast

Wasmachine

Speeltoestellen

Meer over Eikhold

Bij Eikhold waan je je echt in Limburg: heuvels, kasteelhoeven, vakwerkboerderijen, watermolens, mergelgroeven, beekdalen, sfeervolle dorpjes en adembenemende uitzichten. Het huis ligt ook vlakbij De Brunssummerheide en steden als Maastricht, Luik en Aken.

Villa Eikhold is in 1913 gebouwd en was lang privébezit, tot het in 1955 werd overgedragen aan Stichting Natuurvriendenhuizen in Amsterdam, het huidige Nivon. Later is er nog een slaapvleugel bijgebouwd, waardoor er nu plek is voor tachtig bedden. Aan het huis grenst een prachtige parktuin, waar je heerlijk buiten kunt zitten.

 

Bezoek de website van Eikhold

— Peter Snijders en Wim Warmerdam, vrijwilligers bij Eikhold

‘’De vrijwilligers zijn vaak blijvertjes. Het huis is geen duiventil.’’

Peter is nu voorzitter en Wim is nog betrokken als erevoorzitter van Eikhold. Daarnaast zijn ze al veertig jaar bevriend. ‘’De mensen waarmee je werkt, maken het leuk. De vrijwilligers zijn vaak blijvertjes. Het huis is geen duiventil.’’ Aldus Peter en Wim. Wat ze ook erg leuk vinden, is het sociale vlak van het huis. ‘’We stellen ons open voor iedereen. Van mensen met beperkingen tot Pinkpopgasten tot wandelgroepen.’’ Het huis ligt bovendien vlakbij een hogeschool en universiteit en daarmee komen er mensen uit de hele wereld logeren in Eikhold. ‘’We hebben altijd wel een aantal stamgasten van de scholen in ons huis. Dat maakt het wel heel speciaal.’’

Locatie Eikhold

  • Valkenburgerweg 72
  • 6419 AV Heerlen
Naar de Eikhold-website