• Met een bootje naar de accommodatie
  • In de Biesbosch
  • Kanoën in de omgeving

''Fantastisch doe-het-zelf-hotel en natuurcamping op een eiland. Schitterende locatie en mooie, ideële, groene organisatie met enthousiaste en betrokken vrijwilligers. Ideaal voor een dagje natuur, een familieweekend of bedrijfs/verenigings uitje.''

— Bezoeker van De Kleine Rug

Geschikt voor grote groepen

Gezamenlijke koelkast

Green Key gecertificeerd

Speeltoestellen

Meer over De Kleine Rug

Vlakbij de historische stad Dordrecht en midden in natuurgebied De Biesbosch ligt natuurvriendenhuis De Kleine Rug. Met de boot De ‘Heen en Weer Wolf’ vaart de schipper je van het huis naar het schiereiland. Dit is het enige natuurvriendenhuis dat alleen via het water te bereiken is. Naast de kamers in het huis zijn er ook blokhutten te huur en liggen er achter het huis drie kampeerveldjes.

Bij het huis kun je kano’s huren en wellicht een bever spotten of je laten overzetten naar ‘het vaste land’ om het historische Dordrecht te bezoeken. De molens van Kinderdijk liggen op fietsafstand en met de Waterbus kom je er ook.

 

Bezoek de website van De Kleine Rug

— Boudewijn van Leeuwen, vrijwilliger De Kleine Rug

‘’Je gaat op de boot van een drukke naar een rustige wereld. Je ziet de mensen echt veranderen. Ze ontspannen.’’

Boudewijn is al twintig jaar bij De Kleine Rug betrokken als vrijwilliger, huiswacht, schipper. Het mooiste aan De Kleine Rug vindt hij het moment van overvaren. ‘’Het is een soort grens. Je gaat op het bootje, de ‘heen-en-weer-wolf’, van een drukke naar een rustige wereld. Je ziet de mensen echt veranderen op de boot. Ze ontspannen.’’ Boudewijn vindt de variatie aan gasten erg leuk. Er komen ‘losse gasten’, maar ook groepen en schoolklassen uit heel Nederland logeren in het huis. Boudewijn kan genieten van vragen als ‘Mag mijn camper ook mee op de boot?’ en ‘Is er ook een winkeltje in het huis?’ Er komen nieuwe en oude bekenden in het huis en dat maakt het afwisselend.

Locatie De Kleine Rug

  • Loswalweg 1
  • 3315 LB Dordrecht
  • Auto: navigeer op Loswalweg 3
Naar de website van De Kleine Rug