Natuurvriendenhuizen

Natuurvriendenhuizen

Natuurvriendenhuizen staan in de prachtigste natuurgebieden aan zee, op de hei of in het bos. Je vindt er rust, schoonheid, alle ruimte voor je kinderen om te spelen en je maakt makkelijk contact met anderen. Een verblijf biedt een eigen slaapkamer, gezamenlijk gebruik van de keuken, eetzaal, sanitair en in de meeste huizen is gratis wifi. De huizen zijn heel geschikt voor groepen en familiebijeenkomsten. Natuurvriendenhuizen worden beheerd door vrijwilligers. Overnachten is goedkoop, als Nivonlid krijg je 25% korting en kinderen overnachten gratis. Vakantie is bereikbaar voor iedereen.

ABK-Huis, Hall

Natuurvriendenhuis ABK-Huis EerbeekMilieuvriendelijk gebouwd, rolstoelvriendelijk met extra brede deuren en aangepast sanitair. Kinderen kunnen zich uitleven op de speel­toestellen, het sportveldje en in het bos. Overnacht hier voor de Apeldoornse Vierdaagse. Officiële trouwlocatie.
WandelpadenTrekvogelpad en Maarten van Rossumpad
Info en tarievenMeer info en tarieven

Allardsoog, Een-West

Natuurvriendenhuis Allardsoog Een-WestOp de grens van Friesland, Groningen en Drenthe. Start voor fiets- en wandeltochten in bos, heide, duinen en langs vaarten. Met een grote zaal voor sport, theater en muziek is het ook geschikt voor groepen. Er zijn vaak kookcursussen in de goed geoutilleerde keuken. Ontbijt reserveren is mogelijk.
WandelpadenDrenthepad
Info en tarievenMeer info en tarieven

Banjaert, Wijk aan Zee

Natuurvriendenhuis Banjaert Wijk aan ZeeIn een duinvallei, op loopafstand van het Noordzeestrand, aan de fietsroute LF1A en de wandelroute Nederlands Kustpad. In 30 km loop je naar het Zeehuis, natuurvriendenhuis in Bergen aan Zee. Individuele gasten en groepen zijn welkom. Huisdieren zijn niet toegestaan. Naast het huis ligt het Kampeerterrein Banjaert.
WandelpadenNederlands Kustpad
Info en tarievenMeer info en tarieven

De Bosbeek, Bennekom

Natuurvriendenhuis De Bosbeek BennekomMidden in het bos, reeën tot aan de achterdeur en heldere sprengenbeken rond het huis. Overnacht hier voor de Nijmeegse Vierdaagse en andere wandelingen. Met meerdere zaaltjes en keukens ook ideaal voor groepen. Naast het huis een huisje en trekkerskampeerplekken.
WandelpadenVeluwe Zwerfpad, Trekvogelpad en Maarten van Rossumpad
Info en tarievenMeer info en tarieven

Den Broam, Buurse

Natuurvriendenhuis Den Broam BuurseRust, cultuur en natuur in Twente, vlakbij de grens met Duitsland. Bij het bijzondere natuurgebied het Buurserzand, bij het Witteveen, het Haaksberger-­ en Buurs­erveen. Privacy van je eigen slaapkamer combineer je met gezelligheid in de serre, keuken en eetzaal.
WandelpadenTrekvogelpad en Noaberpad
Info en tarievenMeer info en tarieven

Eikhold, Heerlen

Natuurvriendenhuis Eikhold HeerlenRijksmonument en bourgondisch huis met parkachtige tuin aan de rand van Heerlen in de heuvels. Individueel en voor groepen. Het koetshuis ernaast is een vakantiewoning voor acht personen. Sfeervolle omgeving en adembenemende uitzichten.
WandelpadenIn de omgeving: Pieterpad
Info en tarievenMeer info en tarieven

De Hondsrug, Noordlaren

Natuurvriendenhuis De Hondsrug NoordlarenIn het Noordlaarderbos, aan het Pieterpad, Drenthepad en omringd door Nationaal Park Drentsche Aa, Hunzedal, Veenkoloniën, Groninger Hogeland en Hondsrug. Wandelaars kunnen een ontbijtmand met broodjes, beleg, eitje, vruchtensap, koffie en thee bestellen. Naast het huis ligt het Kampeerterrein de Hondsrug.
WandelpadenPieterpad en Drenthepad
Info en tarievenMeer info en tarieven

Het Hunehuis, Darp

Natuurvriendenhuis Het Hunehuis DarpModern, sfeervol en duurzaam gebouwd in Bauhausstijl op de Havelterberg. Prachtig uitzicht op hei en bos. Hunebedden om de hoek. Ontdek de natuurgebieden per boot. Vier tweepersoons­ kamers hebben eigen douche en toilet en er zijn twee keukens. Vier je verjaardag eens hier. Naast het huis is er een kampeerveld voor tien tenten.
WandelpadenDrenthepad en Maarten van Rossumpad
Info en tarievenMeer info en tarieven

De Kleine Rug, Dordrecht

Natuurvriendenhuis De Kleine Rug DordrechtMet bagage en boodschap­pen zet de boot je over naar het schiereiland in de Dordtse Biesbosch. Want het natuurvriendenhuis is alleen via het water bereikbaar. Varen, roeien, kanoën (te huur), fietsen; het kan hier allemaal. Naast het huis zijn twee blokhutten en er is een kampeerterrein met stookplaats.
Info en tarievenMeer info en tarieven

Koos Vorrinkhuis, Lage Vuursche

Natuurvriendenhuis Koos Vorrinkhuis Lage-VuurscheStap zo de eindeloze bossen van de Utrechtse Heuvelrug en ’t Gooi in en maak koninklijke wandel- of fietstochten langs Drakensteyn, Soestdijk, landgoederen en buitenhuizen. Of is het Klimbos meer iets voor je gezin? Het huis heeft een gezamenlijke keuken, maar Lage Vuursche heeft ook veel restaurantjes.
WandelpadenTrekvogelpad en Utrechtpad
Info en tarievenMeer info en tarieven

Krikkenhaar, Bornerbroek

Natuurvriendenhuis Krikkenhaar BornerbroekHet eerste Nederlandse natuurvriendenhuis ligt op een beschutte haar (zandrug) in een bos. Met vlakbij wandel- en fietsroutes. De zonnige serre en de intieme kleine zaal zijn heerlijke plekken. De grote zaal is geschikt voor groepen. Naast het huis is er een trekkersveld met kampvuurplaats en vakantiehuisje ’t Krikske.
WandelpadenOverijssels Havezatenpad
Info en tarievenMeer info en tarieven

Morgenrood, Oisterwijk

Natuurvriendenhuis Morgenrood OisterwijkAan de ene kant heide en vennen in natuurgebied Kampina en aan de andere kant de bossen van Oisterwijk. Voor eindeloze wandelingen. Het moderne natuurvriendenhuis biedt ook geschakelde kamers voor gezinnen en is rolstoeltoegankelijk. Naast het huis is er een vakantiehuis en Kampeerterrein Morgenrood.
WandelpadenBrabants Vennenpad
Info en tarievenMeer info en tarieven

Het Zeehuis, Bergen aan Zee

Natuurvriendenhuis Het Zeehuis Bergen aan ZeeIn de duinen, 500 meter van het strand, vind je een voormalig Amsterdams kindervakantiehuis. Startpunt van het Trekvogelpad. In 30 km loop je naar de Banjaert, natuurvriendenhuis in Wijk aan Zee. Er zijn twee keukens, meerdere zalen en er is een stoellift. In het duinpan naast het huis zijn trekkerskampeerplekken.
WandelpadenTrekvogelpad en Nederlands Kustpad
Info en tarievenMeer info en tarieven

Kampeerterreinen

Huisjes

Kinderen gratis
  • Elke ouder kan kosteloos twee kinderen meenemen, opa en oma ieder twee kleinkinderen.
  • De ouders, grootouders en de kinderen zijn lid. Kinderen van 0 tot 5 jaar zijn gratis lid, maar hebben wel een ledenkaart.
  • De kinderen zijn jonger dan 17 jaar.
  • Je boekt ten minste twee overnachtingen en de kinderen slapen, als mogelijk, op de kamer van de (groot)ouder(s).
  • Je kunt niet op de bonnefooi komen.
  • Op de Nivon kampeerterreinen gelden andere voorwaarden.
Eerlijk, sociaal, groen, verdraagzaam

Natuurvriendenhuizen maken gebruik van groene stroom en sommige hebben zonnecollectoren als energiebron. Regenwater wordt hergebruikt, afval gescheiden en de inrichting van de kamers is eenvoudig. Tussen Kerstmis en Nieuwjaar zijn een aantal huizen vuurwerkvrij. Maak er gebruik van als jij of je huisdier last hebt van het knallen.