Nivon Trekttochten

Nivon Trektochten

Hike & night midden in
de Nederlandse natuur

Naar de Nivon Webshop Direct naar de Nivon Webshop
Ontdek al onze 4 trektochten

Hike & night midden in de Nederlandse natuur

  • Offline
  • Back to basic
  • Groen op reis

Tweedaagse hikes tussen de 6 en 25 km met overnachting in een natuurvriendenhuis.

Hunehuis Trektocht

Dag 1

16km / 20km

Dag 2

11km / 16km

Drentse wildernis

Ontdek het mooie Drenthe, loop door sprookjesachtige bossen en geniet van wilde vergezichten. Deze tweedaagse Nivon Trektocht begint in Ruinen en eindigt in Steenwijk met een overnachting in natuurvriendenhuis Het Hunehuis. De route neemt je mee langs historische dorpjes, monumentale hunebedden en indrukwekkende natuur. Een aanrader voor liefhebbers van natuur en Nederlandse historie.

Overnachting tijdens deze trektocht:

Het Hunehuis

Het Hunehuis

Modern, sfeervol en duurzaam gebouwd in Bauhausstijl op de Havelterberg. Prachtig uitzicht op hei en bos. Hunebedden om de hoek. Ontdek de natuurgebieden per boot. Een aantal tweepersoons┬şkamers hebben een eigen douche en toilet en er is een grote groepskeuken. Naast het huis is er een kampeerveldje voor tien tenten.

Hunehuis trektocht
Hunehuis trektocht op een kaart van Nederland

Bosbeek Trektocht

Dag 1

18km / 25km

Dag 2

11km / 20km

Bosrijk

Ontdek de sprookjesachtige bossen, heldere sprengenbeken en de prachtige heidegebieden op de Veluwe. Deze Nivon Trektocht begint bij bushalte De Valouwe in Ede en eindigt in Wolfheze met een overnachting in natuurvriendenhuis De Bosbeek. De route neemt je mee langs mooie bospaadjes, heide en wildrijke natuurgebieden. Een aanrader voor liefhebbers van natuur en het spotten van wildlife.

Overnachting tijdens deze trektocht:

De Bosbeek

De Bosbeek

In het bos, ree├źn bij de achterdeur en overal heldere sprengenbeken. Overnacht hier ook voor de Nijmeegse Vierdaagse en andere wandelingen. Het kleine natuurkampeerterrein heeft plek voor 5 tentjes. Je maakt gebruik van faciliteiten van het natuurvriendenhuis.

Bosbeek trektocht
Bosbeek trektocht op een kaart van Nederland

Morgenrood Trektocht

Dag 1

18km / 11km

Dag 2

17km / 6,5km

Brabantse Vennen

Misschien wel het mooiste natuurgebied van Nederland: de Kampina. Trek diep het vennengebied in en ontdek dit Nederlandse wetlands gebied. Je loopt deze tweedaagse Nivon Trektocht van Boxtel naar Tilburg met een overnachting in natuurvriendenhuis Morgenrood. Een echte natuurtocht in een vaak onontdekte unieke omgeving.

Overnachting tijdens deze trektocht:

Morgenrood

Morgenrood

Aan de ene kant heide en vennen in natuurgebied Kampina en aan de andere kant de bossen van Oisterwijk. Voor eindeloze wandelingen. Het gastvrije natuurvriendenhuis biedt ook geschakelde kamers voor gezinnen. Naast het huis is er een vakantiehuisje en (natuur)kampeerterrein Morgenrood.

Morgenrood trektocht
Morgenrood trektocht op een kaart van Nederland

Zeehuis Trektocht

Dag 1

21km / 11km

Dag 2

23km / 8km

Duingebied

Wandel vanuit de stad door rijke polderlandschappen naar uitgestrekte duingebieden en ontdek het prachtige strand aan de Noordzee. Je loopt deze tweedaagse Nivon Trektocht van Alkmaar naar Castricum met een overnachting in natuurvriendenhuis Het Zeehuis. Spot onderweg een verscheidenheid aan trekvogels en waai uit aan de Nederlandse kust.

Overnachting tijdens deze trektocht:

Het Zeehuis

Het Zeehuis

In de duinen, 500 meter van het strand, vind je een voormalig Amsterdams kindervakantiehuis. Startpunt van het Trekvogelpad. In 30 km loop je naar Banjaert, het natuurvriendenhuis in Wijk aan Zee. Er zijn twee keukens, meerdere zalen en een lift. In het duinpan naast het huis zijn trekkerskampeerplekken.

Zeehuis trektocht
Zeehuis trektocht op een kaart van Nederland

Impressie van onze Trektochten

Impressie van onze Trektochten

Meer Wandelen?

Dan ben je bij Nivon aan het juiste adres.

Heb je de trektochten uitgespeeld? Wil je meer Lange-Afstand-Wandelpaden of Streekpaden ontdekken?