• Betaalbaar overnachten midden in de natuur
  • Groen op reis in groepsverband of individueel
  • Lokale activiteiten en vrijwilligerswerk

Nivon Natuurvrienden

Nivon bestaat sinds 1924. Eerst onder de naam IvAO en later als het Nederlands Instituut voor Volksontwikkeling en Natuurvriendenwerk (afgekort tot Nivon). Waar het destijds werd opgezet ter vereniging van arbeiders en voor ontwikkeling en ontmoeting met de natuur, is het nog steeds een verenigende organisatie. Niet alleen in Nederland maar in heel Europa verenigen natuurvrienden om zich te ontwikkelen, te ontmoeten en dichter bij de natuur te komen.

Nivon heeft in Nederland dertien natuurvriendenhuizen, zeven huisjes en zeven kampeerterreinen. Daarnaast organiseren Nivonwerkgroepen reizen zoals Spring Reizen, JUMP Zomerkampen, Nivon Watersport en Trefvakanties. Ook zijn er door het hele land zowel Lange-Afstands-Wandelpaden (LAW) als streekpaden en organiseert Nivon tal van activiteiten. Dit alles wordt geheel gerund door vrijwilligers, op een klein landelijk bureau na voor hoofdzakelijk ondersteunende taken.

Met Nivon ga je… Samen naar buiten

Meer over de geschiedenis van Nivon
  • Natuurpakker
  • Adrenalinekick
  • Inspiratieboost

NivonJong

NivonJong is de jongerentak van Nivon. Voor iedereen tussen de 15 en 30 jaar organiseert NivonJong adembenemende activiteiten. Van een wintersportvakantie met leeftijdsgenoten tot een outdoor movie night middenin de bossen. Van een kanoweekend in de Biesbosch tot borrels in de late uurtjes. Voor meer informatie over NivonJong en haar activiteiten, check de website.

Give me more

Lokale afdelingen

Ontdek de lokale afdelingen en hun activiteiten.

Lokale afdelingen

Landelijke groepen

Van een jaarlijks festival tot groepsreizen en zomerkampen voor kinderen.

Landelijke groepen

Organisatie en bestuur

Meer informatie over de organisatiestructuur, missie, visie en de bestuursleden van Nivon.

Organisatie en bestuur

Internationaal - NFI

Nivon maakt deel uit van een internationaal natuurvriendennetwerk met 1.000 accommodaties. Naturefriends International (NFI) is een paraplu organisatie met ongeveer 45 landelijke lidorganisaties. NFI is lid van de 'Green 10', een platform voor de 10 grootste Europese milieuorganisaties.

Meer over internationaal

Nivon Kader

Nivon Kader is een website die ervoor is om onze vrijwilligers van alle informatie die zij nodig hebben om goed te functioneren, te voorzien.

Ga naar de Nivon Kader website

Doe mee of steun Nivon

Dankzij de inzet van de velen betrokken vrijwilligers kan Nivon mooie activiteiten, reizen en accomodaties aanbieden. We zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die zich hiervoor willen inzetten.

Lees meer