Accommodaties

Aantal personen

Geen lid

Nivon lid

Datum

Vanaf

Tot

Over de accommodaties van Nivon

Wat is een natuurvriendenhuis?

Een natuurvriendenhuis is een uniek concept. De grote huizen met gezamenlijke ruimtes staan midden in de natuur en worden beheerd door vrijwilligers. Je overnacht op basis van zelfvoorziening, net als bij een hostel, en krijgt een eigen slaapkamer. Je kan relaxen in en rond het huis, wandelen in de omgeving en het contact met andere gasten is vaak makkelijk.

How-to-Nivon

Groen: duurzaamheid en de natuur

Alle accommodaties zijn in het beheer van Nivon en zijn zo duurzaam mogelijk ingericht. We doen er alles aan om het milieu te sparen zonder dat onze gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Een groot aantal accommodaties heeft een ‘green key’ keurmerk.

Meer info

Vrijwilligers

Alles binnen Nivon wordt georganiseerd door groepen vrijwilligers, ondersteund door een klein landelijk bureau. Dankzij de inzet van de vrijwilligers, kan Nivon mooie activiteiten en accommodaties aanbieden. Voor natuurbeleving, ontmoetingen, reizen, ontwikkeling, cultuur en om te genieten van het leven.

Meer info

Groepsaccommodaties

De natuurvriendenhuizen zijn door hun grootte, groepskeukens en privékamers ook erg geschikt als groepsaccommodatie. Scholen, families, workshopgevers en andere grote of kleine groepen kunnen altijd een aanvraag doen.

Meer over groepsaccommodaties

Internationaal

Natuurvriendenhuizen zijn ook te vinden in andere landen die aangesloten zijn bij het NFI. De basis is hetzelfde: zelfvoorziening, midden in de natuur en door vrijwilligers.

Meer over internationaal

Nivon biedt

Betaalbaar genieten

Voor een kleine prijs overnachten zodat iedereen op vakantie kan

Groepsaccommodaties

De accommodaties zijn ook geschikt voor kleine en grote groepen

Beheerd door vrijwilligers

De huizen en kampeerterreinen worden beheerd door vrijwilligers

Groene accommodaties

Duurzaamheid vinden wij belangrijk en de meeste accommodaties hebben het Greenkey label