De Landelijke Wandel Werkgroep zoekt voor het gedeelte Ommen – Steenwijk van het Overijssels Havezatenpad een padcoördinator die de wandelaars op het goede pad houdt.
De padcoördinator stuurt de werkgroep van markeerders aan die twee keer per jaar de route naloopt, met geel/rode stickers en met verf en kwast. Daarnaast reageert hij op meldingen van wandelaars, houdt actuele routewijzigingen bij, onderhoudt contact met terreineigenaren en houdt de ontwikkelingen in de omgeving in de gaten.

Kasteel Weldam bij Diepenheim langs de route

Het Overijssels Havezatenpad voert 272 km lang dwars door de groene provincie Overijssel. De route slingert van Twente via het dal van de Regge, de Vecht en het Zwarte Water naar de Wieden en de Weerribben.
Overijssel staat bekend als ‘de Tuin van Nederland’ vanwege het afwisselende en vaak kleinschalige landschap dat door boeren en landheren gekneed is. Het grote aantal landgoederen geeft het Overijsselse platteland een ‘groen’ en voornaam aanzien. Het Overijssels Havezatenpad – genoemd naar de versterkte huizen van de oude landadel – passeert ruimt vijftig van deze havezaten.
Onderweg ziet de wandelaar weelderige landgoederen, kronkelende rivieren, glooiende heuvels en bolle essen, maar ook weerbarstige veenmoerassen en intieme hooilanden met houtwallen en singels. De vele historische stadjes en dorpen maken de afwisseling compleet. Het is een wandelroute van formaat die de meest verrassende paadjes en weggetjes met elkaar verbindt.

Lees ook dit interview met Jan Koot, padcoördinator Noaberpad

Meer info en contact

Een profielschets voor deze functie vind je hier

Heb je interesse om een belangrijke bijdrage te leveren aan het Overijssels Havezatenpad,
neem dan contact op met Hans Beekman, padcoördinator van het Overijssels Havezatenpad via j.beekman.001@hetnet.nl of 0651995038.