Het succes van de langeafstand- en streekwandelpaden is voor een groot deel te danken aan de vrijwilligers die de route markeren en actueel houden. Het Nivon, eigenaar en beheerder van het Oosterscheldepad, is op zoek naar een coördinator voor dit pad.

Oosterscheldepad

OosterscheldepadHet Oosterscheldepad is een pad met een heel eigen gezicht, het gezicht van de Oosterschelde. Rijk aan natuur en cultuur is deze zeearm tot Nationaal Park verheven.

Op de grens van land en water valt veel te beleven. Weer en wind veranderen het beeld van land, zee en lucht voortdurend. Je beleeft de dynamiek van eb en vloed. Verwonder je over planten en dieren op de grens van zilt en zoet en van zee en land. De eeuwigdurende strijd tegen het water is op veel plaatsen nog goed waarneembaar: van oude inlagen en verdronken polders tot en met de modernste Deltawerken.

Doorwandel de havenstadjes met hun vertier, monumenten en restaurants met ‘vruchten’ van zee en land. De 196 km lange route gaat af en toe landinwaarts over ‘bloemdijken’ en soms ook buitendijks. In de zomer verhogen de pontjes die kriskras over de Oosterschelde varen het eiland- en vakantiegevoel. Lees verder over het pad 

Wil je weten wat het werk van een padcoördinator inhoudt? Lees het interview met Jan Koot, padcoördinator Noaberpad

Meer info en contact

Een profielschets voor deze functie vind je hier

Heb je interesse om een bijdrage te leveren aan het Oosterscheldepad, neem dan contact op met Nivontrails@gmail.com