Steun Nivon

Vind jij het belangrijk dat Nivon zichtbaar is in de samenleving? Dat de ideeën, activiteiten en accommodaties bestaansrecht houden en de samenleving van dienst kunnen zijn? Dat de boodschap ‘eerlijk, sociaal, groen en verdraagzaam’ wordt uitgedragen? Steun Nivon op de manier die bij jou past.

... met jouw inbreng als vrijwilliger

Dankzij de inzet van veel betrokken vrijwilligers kan Nivon mooie activiteiten en accommodaties aanbieden. Voor natuurbeleving, ontmoetingen, reizen, ontwikkeling, cultuur en om te genieten van het leven. Als jij je ook wilt inzetten en actief deel wilt uitmaken van de vereniging, dan ben je van harte welkom. Neem contact op met de Nivon-afdeling/groep of accommodatie (natuurvriendenhuis of kampeerterrein) waar je iets wilt doen, bekijk de activiteiten of mail ons voor meer informatie over vacatures.

... als lid van de vereniging

Bij Nivon kun je meedoen aan natuuractiviteiten en culturele activiteiten; samen reizen; outdoor activiteiten doen en zo mensen ontmoeten die van de natuur houden en een sociaal hart hebben. De natuurvriendenhuizen en kampeerterreinen liggen midden in de natuur, zijn goedkoop en gericht op ontmoeten. Ook internationaal zijn er natuurvriendenhuizen en groepen. Natuurvrienden willen toekomstige generaties een wereld nalaten die leefbaar is en genieten van de natuur en elkaar. Vrijwilligers in het land organiseren alles bij Nivon. Iets voor jou? Word ook lid!

... met een financiële bijdrage

Nivon steunt op lidmaatschapsgelden en giften. Voor een enkele activiteit is er een kleine subsidie. Reizen en andere activiteiten proberen we zoveel mogelijk kostendekkend te organiseren. Het zal geen verrassing zijn dat financiële steun meer dan welkom is. We kunnen daarmee de vereniging een solide basis geven zodat vrijwilligers hun werk goed kunnen doen. Er zijn verschillende mogelijkheden om bij te dragen:

  • Met een eenmalige schenking of een periodieke gift. Een periodieke gift is, ondanks dat Nivon geen ANBI-status heeft, fiscaal aftrekbaar;
  • Door Nivon op te nemen als legataris in je erfenis;
  • Met een Vriendenlening. Dat is een renteloze lening waarvan het volledige bedrag ingezet wordt voor de verduurzaming van onze accommodaties;
  • Met het kopen van een lot in de Vriendenloterij. Je kan Nivon als goed doel opgeven.

Bespreek jouw mogelijkheden en wensen met de financiële administratie van Nivon. Mail naar finance@nivon.nl, dan nemen we graag contact met je op.

Direct doneren aan de stichting Natuurvriendenhuizen en kampeerterreinen of aan een accommodatie specifiek? Ga naar www.doneren.nivon.nl.