PiKaFestival 2017

PiKa Festival met veel nieuwe gezichten en oproep

28 september 2017
Tekst: Marja de Jong, PiKa Festivalcommissie

Veel nieuwe gezichten op het PiKa Festival 2017 én aanmeldingen van mensen die voor de realisatie van de volgende editie de handen uit de mouwen willen steken.

Lovende woorden klonken na de officiële opening op zaterdag 3 juni van het PiKa Festival, het grootste Nivonevenement, dat dit jaar in het teken stond van ’Grenzen verleggen’. Gastsprekers waren Rik Grashof van Groen Links en Ruud Pleune van de Partij Water Natuurlijk bij Waterschap Rijn en IJssel. Het prikkelende gesprek tussen beide heren én de gelegenheid voor het publiek om mee te discussiëren, maakten de opening van het Pinkstertreffen op en rond Nivonkampeerterrein Het Hallse Hull bij Eerbeek inhoudelijk geslaagd. De volgende dag stond gastspreker Ewald Engelen op het programma die vol passie en bevlogenheid sprak over noodzakelijke veranderingen in de economie en ons denken om deze aarde te kunnen behouden.

De commissie is heel erg blij met de 500 bezoekers, waaronder veel nieuwe mensen. Zo’n 125 mensen maakten namelijk gebruik van het 50% kortingsaanbod voor nieuwkomers. Met succes, want behalve dat de korting net dat duwtje gaf om naar het PiKa Festival te gaan, heeft een flink aantal van hen te kennen gegeven ook volgend jaar zeker weer van de partij te zullen zijn. Dit jaar konden ze in ieder geval genieten van workshops, lezingen, muziek, sport en spel.

Vrijwilligers

Er ging een schok door de tent toen de interim-voorzitter van het PiKa Festival liet weten dat er volgend jaar geen PiKa meer is, tenzij ….. er meer vrijwilligers bij komen. En dat is gelukt: Jonge mensen voor de PR en social media hebben zich aangemeld, een ’senior’ voor de communicatie en afstemming met het Nivonbestuur en voor de penningen én we hebben mensen die eenmalig op het PiKa zelf wat willen doen of willen meehelpen. We voeren tevens een vergaderstructuur nieuwe stijl in: Via skype, email en groepsapp.  Natuurlijk komen we nog wel fysiek bij elkaar, maar dan heel gericht.

Wat de vrijwilligers betreft: we zijn er nog niet helemaal, want er moet echt nog een geluidstechnicus komen. Daarnaast is het op- en afbouwen van de tenten en voorzieningen ook een hele klus die al in de week voor Pinksteren begint. Ook daar hebben we vrijwilligers voor nodig.

Geluidstechnicus

Wil jij op het PiKa Festival helpen met mixen van verschillende bandjes & sprekers? Word dan Geluidstechnicus (vrijwilliger). Dit is dé manier om met leuke artiesten en mensen op een bijzonder festival te werken. Enige ervaring en/of bezig zijn met een relevante opleiding gewenst.

Site crew

Helpen met de op- en afbouw van het PiKa Festival? Word dan site crew en zet de tenten neer, leg stroom en water aan, bouw de podiumtechniek op en zet je schouders onder nog veel meer leuke klussen.

Meer info en aanmelden

Vraag meer info op of meld je aan via de site van het PiKa Festival.
En noteer alvast: Pinksteren 2018 is op 20 en 21 mei.