Wandelen

Vacature padcoördinator Trekvogelpad midden

Het succes van de langeafstand- en streekwandelpaden is voor een groot deel te danken aan de vrijwilligers die de route markeren en actueel houden. Het Nivon, eigenaar en beheerder van het Trekvogelpad is op zoek naar een padcoördinator (m/v) voor het Trekvogelpad-midden in de provincie Utrecht.

Het Trekvogelpad is het ‘langste natuurpad van Nederland’. Geen andere LAW verbindt zoveel vogelrijke natuurgebieden met elkaar. Logisch dat de Vogelbescherming meewerkt aan deze route. Het pad wordt ook wel het ‘Pieterpad-Overdwars’ genoemd. Van Bergen aan Zee voert de 414 km lange route door het midden van Nederland naar Enschede aan de Duitse grens. Van het strand en de duinen voert de route door het Midden van Noord-Holland langs droogmakerijen en veenweiden, veenrivieren en plassen. Dan wandel je door bossen en heiden van de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe. Na het kruisen van de IJssel stap je verder over de vele landgoederen van de Achterhoek.

De padcoördinator is de spil in de organisatie van taken en werkzaamheden rondom onze wandelpaden. Elk pad heeft minstens één padcoördinator, bij het trekvogelpad zijn 3 padcoördinatoren actief. De padcoördinator stuurt de werkgroep van markeerders aan die het feitelijke onderhoud uitvoeren. Daarnaast reageert hij op meldingen van wandelaars, houdt actuele routewijzigingen bij, onderhoudt contact met terreineigenaren en houdt de ontwikkelingen in de omgeving in de gaten. De padcoördinator maakt deel uit van de Landelijke Wandel Werkgroep (LWW) van het Nivon, en is uiteraard ook lid van het Nivon.
Kijk voor de gehele profielschets hier

 

Lees ook dit interview met Jan Koot, padcoördinator Noaberpad

 

Heb je nog vragen of heb je interesse om een bijdrage te leveren aan het Trekvogelpad, neem dan contact op met de padcoördinator van Trekvogelpad-oost Heinz van Leeuwen, heinzenrita@gmail.com.