Organisatie en bestuur

Maak kennis met de gezichten achter Nivon

Nivon Natuurvrienden

Nivon is een open vereniging waarin mensen met en voor elkaar werken aan een samenleving die eerlijk en groen is. Nivon baseert zich op sociaal-democratische beginselen, heeft afdelingen, landelijke werkgroepen, natuurvriendenhuizen en kampeerterreinen. Nivon telt 25.000 leden en is lid van NFI (Naturfreunde Internationale).

Naast afdelingen, landelijke werkgroepen, natuurvriendenhuizen en kampeerterreinen in het land organiseert Nivon sociale, avontuurlijke reizen; jeugd- en jongerenkampen en onderhoudt het Lange-Afstand-Wandelpaden (LAWs) en streekpaden. Alles wordt georganiseerd door groepen vrijwilligers in het land, ondersteund door een klein landelijk bureau.

Heb je een idee om een activiteit te organiseren die een bijdrage levert aan een eerlijke, sociale, groene en verdraagzame samenleving? Bedenk op welke plek in de vereniging je met je idee aan de slag zou willen gaan en neem contact op. Je kunt ook meehelpen bij een bestaande activiteit. Alles draait om ontmoeten, ontspannen, ontdekken en ontplooien. Nivon geeft daarbij ruimte aan de kracht van omgaan met elkaar, op basis van gelijkwaardigheid en mensen die gericht zijn op kennis delen.

Missie en visie

Wat doet Nivon?

Nivon biedt reizen, activiteiten en overnachtingen midden in de natuur. Door de enorme inzet van vrijwilligers en ondersteuning van een klein, landelijk bureau kan Nivon al haar faciliteiten aanbieden voor een betaalbare prijs. Want iedereen moet van de natuur kunnen genieten.

Nivon staat voor Nederlands Instituut voor Volksontwikkeling en Natuurvriendenwerk.

‘Nivon is een actieve ledenorganisatie die mensen verenigt en samen naar buiten brengt door het faciliteren van sociale en groene vrijetijdsbesteding.’

Missie
Nivon wil mensen bij elkaar brengen, bewust maken en activeren door groene en sociale vrijetijdsbesteding te faciliteren.

Gedachtegoed
Nivon brengt haar leden terug naar de essentie van het mens-zijn. Mensen zijn sociale wezens die elkaar en de aarde nodig hebben. ‘Samen zijn en naar buiten gaan’ is de basis waar de vereniging om draait. Dit gedachtegoed vertaalt zich in de kernwoorden eerlijk, sociaal, groen en verdraagzaam.

Centraal bestuur

Centraal Bestuur

Contact met het CB

Mieke Minkes

Waarnemend voorzitter

19-11-2022 benoemd, 1e termijn
vz.cb@nivon.nl

Jan Paul Veenhuizen

Secretaris

24-10-2020 benoemd, 2e termijn
secr.cb@nivon.nl

Ed Smit

Penningmeester, Accommodaties

19-11-2022 benoemd, 1e termijn
pm.cb@nivon.nl

Herbert Boerendonk

NivonJong, Verenigingszaken: Afdelingen, Accommodaties, Landelijke activiteitengroepen, PiKa, Bergsport, Reizen

10-04-2021 benoemd, 3e termijn
hboerendonk.cb@nivon.nl

Christa Schep

Reizen, Sociale Groepsvakanties, Nivon Academie, Accommodaties

24-10-2020 benoemd, 3e termijn
cschep.cb@nivon.nl

Han Verschuur

Naturfreunde Internationale

10-04-2021 benoemd, 2e termijn
hverschuur.cb@nivon.nl

Eric Bos

Algemeen bestuurslid

24-10-2020 benoemd, 2e termijn
ebos.cb@nivon.nl

Ans Verdonschot

Bestuurslid

13-05-2023 benoemd, 1e termijn
averdonschot.cb@nivon.nl