Allardsoog
Hondsrug
Hunehuis
Lettelbert
Meenthe

Open dag 5 mei Nivon Noord

Op zaterdag 5 mei 2018 houden de noordelijke Nivon natuurvriendenhuizen Allardsoog in Een-West, De Hondsrug in Noordlaren, het Hunehuis in Darp en de kampeerterreinen Lettelbert in Lettelbert en De Meenthe in Noordwolde een open dag.

We zetten de deuren van de huizen en de poort van de kampeerterreinen open en willen graag laten zien wat wij te bieden hebben. Tussen 10.00 en 16.00 uur ben je van harte welkom. Elk van de huizen en de kampeerterreinen hebben tijdens deze open dag een eigen programma. Zie hiervoor hun website. Laat je rondleiden, neem deel aan een van de activiteiten en geniet op het terras van een heerlijk kopje koffie of thee. En kinderen zijn uiteraard ook van harte welkom. Misschien word je wel zo enthousiast, dat je je aanmeldt als vrijwilliger. Want daar hebben wij voldoende mogelijkheden voor. Graag tot ziens op 5 mei 2018.

Programma

De Hondsrug

Speel-bos en wandelen
De inwoners uit de omgeving worden uitgenodigd een kijkje te komen nemen, een rondje door het-speel-bos te wandelen en onder het genot van een kopje koffie een praatje te maken met de vrijwilligers, kortom u bent van harte welkom.

Rondleidingen
Op gezette tijden worden er rondleidingen gegeven door huis en over het terrein en de camping. Er is veel veranderd de laatste jaren waar de Hondsrug trots op is en graag met u deelt.

Repaircafe
Ter gelegenheid van onze Open Dag komen enkele reparateurs van het Repair café Assen een sessie houden in Noordlaren. De ruim vijf jaar geleden als werkgroep van de Nivon Noord begonnen club heeft ondertussen een reputatie opgebouwd met het repareren van allerlei apparaten, meubels en kleding. Veel koffiezetters, stofzuigers, spijkerbroeken en heggenscharen zijn zo voor weggooien en vervangen behoed. De kleine bezetting kan geen kleding repareren op De Hondsrug, maar met kapotte (geluids)apparatuur, meubels en keukenspullen ben je zaterdag 5 mei tussen 11:00 en 16:00 uur van harte welkom.

Geopark
Om half twee geeft Geopark de Hondsrug een presentatie in het hoofdgebouw, waarna aansluitend een excursie is onder leiding van een Geoparkgids.

Terras en bloementuin
Daarnaast hopen we op mooi weer zodat u kunt genieten van ons mooie terras met prachtig uitzicht op onze bloementuin.

Allardsoog

Ontvangst en informatiemarkt
De hele dag is er koffie, thee, fris en iets lekkers voor alle gasten. Gezien van (hopelijk) de zon op het terras. Tevens is er altijd iemand bij de informatiekraam om je te woord te staan. Geen vraag is gek genoeg.

Rondleidingen en film
Alle informatie die je nodig hebt vind je tijdens de rondleidingen en de film over het huis. Deze worden de hele dag door gegeven en vertoond.

Bamboefluiten
Doe eens origineel en probeer iets nieuws. Om 11.00 zal er een workshop bamboefluiten gegeven.

Muziekoptredens
Geniet van livemuziek de hele dag door.

Historisch wandeling
Om 14.00 start een historisch wandeling. De manier om meer te leren over de omgeving, het huis en haar geschiedenis.

De Meenthe

Ontvangst, wandelen, soep en pannenkoeken
Tussen 10.00 en 16.00 staan de koffie, verschillende soorten thee en limonade klaar.
Vanaf 12.00 uur is er soep en pannenkoeken. Wandel over het terrein, met of zonder vrijwilliger, en ontdek de charme van De Meenthe.

Diapresentatie
Bekijk de doorlopende diapresentatie over De Meenthe en de info stand over de andere deelnemers aan deze open dag. Wij vertellen graag meer over het Nivon, vrijwilligerswerk en onze vacatures.

Nieuw: kabouterpad
Kinderen kunnen ons nieuwe kabouterpad lopen, dat eindigt met een verrassing bij het speelhuis. En wat voor beestjes wonen er allemaal in de vijver? Met een schepnet en een ontdekkist is er van alles te vinden.

Wandeling van Moves by Nature
Rond 13.00 uur is er een wandeling van Moves by Nature met speciale aandacht voor bijen, zie ook mmovesbynature.com.

Vogelexcursie
In de loop van de dag is het een aantal keren mogelijk een korte vogelexcursie te volgen met een gids van Vogelbescherming Nederland.

De Meenthe uitproberen?
Zet dan je tent of caravan voor een nachtje op een mooie plaats neer en blijf tot zondag 6 mei voor de speciale aanbieding van €5 per plaats, alleen voor nieuwe gasten en vooraf aanmelden op meenthe@nivon.nl

Het Hunehuis

Informatie, het terras en pannenkoeken
Info stand: vacatures deelnemende huizen/kampeerterreinen/informatie over het Hunehuis/GreenKey. Graag vertellen je meer over het Nivon, het Hunehuis en de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk. Geniet van een kopje koffie/thee of fris op onze fraaie terras. Vanaf 12.00 uur zijn er voor de kinderen pannenkoeken.

Rondleiding door het huis
We laten je graag ons fraai gelegen en duurzaam gebouwde huis zien en vertellen je over de mogelijkheden voor een verblijf. Inmiddels hebben tien luxe kamers eigen sanitair.

Doorlopende foto/dvd presentatie over het Hunehuis en omgeving
Deze presentatie geeft een beeld van het Hunehuis door de jaren heen.

Inzicht in de natuur rondom het Hunehuis
Geniet van een rondleiding over de natuur rond het Hunehuis door Henny van Vilsteren.

Demonstratie Qigong
Ruah Tichelaar nodigt je uit om kennis te maken met Qigong, doe mee en ervaar wat het met je doet. Elk jaar verzorgt zij in ons huis een midweek workshop.

Demonstratie Glas in Lood
Anita de Vries demonstreert je de prachtige mogelijkheden van glas in lood, een activiteit die jaarlijks in ons huis wordt aangeboden.

Expositie schildercursus
Bewonder de werken van enkele deelnemers aan de schildercursus die regelmatig in het huis onder leiding van Antje Sonnenschein wordt gehouden.

Insectenhotel maken (vanaf 12.00 uur)
Onder leiding van iemand van IVN maken de kinderen een prachtig insectenhotel.

Van schapenvacht tot poppenpracht
Bewonder de resultaten van deze workshop door Roelie Oosterveld.

Accommodaties

Natuurvriendenhuizen staan in de prachtigste natuurgebieden aan zee, op de hei of in het bos. Je vindt er rust, schoonheid, alle ruimte voor je kinderen om te spelen en je maakt makkelijk contact met anderen. Een verblijf biedt een eigen slaapkamer, gezamenlijk gebruik van de keuken, eetzaal, sanitair en in de meeste huizen is gratis wifi. De huizen zijn heel geschikt voor groepen en familiebijeenkomsten. Natuurvriendenhuizen worden beheerd door vrijwilligers. Overnachten is goedkoop. Als je lid van Nivon bent, dan loopt het voordeel op en kunnen kinderen gratis overnachten. Bekijk wat voordelig is bij Tarieven.

Allardsoog, Een-West

Natuurvriendenhuis Allardsoog Een-WestOp de grens van Friesland, Groningen en Drenthe. Start voor fiets- en wandeltochten in bos, heide, duinen en langs vaarten. Met een grote zaal voor sport, theater en muziek is het ook geschikt voor groepen. Er zijn vaak kookcursussen in de goed geoutilleerde keuken. Ontbijt reserveren is mogelijk.


WandeltweedaagseWandeltweedaagse

WandelpadenDrenthepad

Naar AllardsoogNaar Allardsoog

De Hondsrug, Noordlaren

Natuurvriendenhuis De Hondsrug NoordlarenIn het Noordlaarderbos, aan het Pieterpad, Drenthepad en omringd door Nationaal Park Drentsche Aa, Hunzedal, Veenkoloniën, Groninger Hogeland en Hondsrug. Wandelaars kunnen een ontbijtmand met broodjes, beleg, eitje, vruchtensap, koffie en thee bestellen. Naast het huis ligt het Kampeerterrein de Hondsrug.


WandeltweedaagseWandeltweedaagse

WandelpadenPieterpad en Drenthepad

Naar de HondsrugNaar de Hondsrug

Het Hunehuis, Darp

Natuurvriendenhuis Het Hunehuis DarpModern, sfeervol en duurzaam gebouwd in Bauhausstijl op de Havelterberg. Prachtig uitzicht op hei en bos. Hunebedden om de hoek. Ontdek de natuurgebieden per boot. Vier tweepersoons­ kamers hebben eigen douche en toilet en er zijn twee keukens. Vier je verjaardag eens hier. Naast het huis is er een kampeerveld voor tien tenten.


WandeltweedaagseWandeltweedaagse

WandelpadenDrenthepad en Maarten van Rossumpad

Naar het HunehuisNaar het Hunehuis

Nivon kampeerterreinen zijn lekker rustig en liggen op de mooiste plekken midden in de natuur. Je kan er goedkoop en heerlijk kamperen. Een oase! Er zijn familiekampeerterreinen, kleine kampeerterreinen, natuurkampeerterreinen en trekkersveldjes bij een natuurvriendenhuis. Voor een natuurkampeerterrein koop je als Nivon-lid voor € 10 op het terrein een natuurkampeerkaart/het Groene Boekje. Op een aantal terreinen kan je je huisdier meenemen; bekijk de specifieke info op de site van het kampeerterrein. De kampeerterreinen worden beheerd door vrijwilligers. Overnachten is goedkoop. Als je lid van Nivon bent, dan loopt het voordeel op en kunnen kinderen gratis overnachten. Bekijk wat voordelig is bij Tarieven.

De Hondsrug, Noordlaren

Kampeerterrein De HondsrugKlein kampeerterrein naast het natuurvriendenhuis De Hondsrug in het Noordlaarderbos. Aan het Pieterpad, Drenthepad en omringd door Nationaal Park Drentsche Aa, Hunzedal, Veenkoloniën, Groninger Hogeland en de Hondsrug.


WandelpadenPieterpad en Drenthepad

Naar De HondsrugNaar De Hondsrug

Het Hunehuis, Darp

Kampeerterrein Het HunehuisKlein kampeerterrein naast het natuurvriendenhuis Het Hunehuis op de Havelterberg. Prachtig uitzicht op hei en bos. Hunebedden om de hoek. Ontdek de natuurgebieden per boot.


WandelpadenDrenthepad en Maarten van Rossumpad

Naar Het HunehuisNaar Het Hunehuis

Lettelbert, Lettelbert

Kampeerterrein LettelbertNatuurkampeerterrein in de oeverlanden van het Leekstermeer, omringd door houtwallen en water. Open van 1 april t/m de herfstvakantie. Je stapt zo in de kano of je kan gaan roeien, vissen, surfen en zeilen. De Lettelberterplas heeft een lekker zwemstrand voor kinderen. Op de stille landweggetjes kan je fietsen of skeeleren. Verhuur van etsen en kano’s. 30 plaatsen voor tenten, caravans en campers. Het terrein heeft elektriciteit, warme douches, zonneboiler voor het tappen van afwaswater en een centrifuge. Koelkasten en picknicktafels in de kapschuur (slechtweervoorziening). In de zomer maakt de terreinwacht regelmatig een kampvuur, waarboven de kinderen stokbrood bakken. Natuurkampeerkaart te koop.


Naar LettelbertNaar Lettelbert

De Meenthe, Noordwolde

Kampeerterrein De Meenthe NoordwoldeNatuurkampeerterrein rond een vijver in de Friese Wouden. Je kan hier wandelen, etsen, kanoën of varen met een fluisterboot om vogels en planten te spotten. Open van 1 april t/m september. 40 plaatsen voor tenten, caravans en campers. Apart trekkersveld. Koelkasten, wasmachine en droger. Voor kinderen: Speeltoestellen, een speelhut en volleybalveldje. Natuurkampeerkaart te koop.


WandelpadenDrenthepad

Naar De MeentheNaar De Meenthe

X
X