Henk Schaaf

Nivonraad vertoont dynamiek

Door Henk Schaaf
Voorzitter Centraal Bestuur

 

The making of NivonJongNivonJong komt er aan! In het komende najaar staat er een nieuwe jongerenafdeling. Iris Vermaas van Nivon JUMP vertelde tijdens de Nivonraad op 29 april enthousiast over de plannen. Uit de reacties in de zaal kon je duidelijk opmaken dat velen het gevoel kregen: “Hier gebeurt iets!”

 

The Green KeyHetzelfde was het geval na een presentatie door Magda Vodde over Green Key. Nivon wil bij zoveel mogelijk natuurvriendenhuizen het certificaat voor duurzaam beleid binnenhalen.

Er is sprake van een nieuwe dynamiek binnen Nivon Natuurvrienden. De financiën zijn goeddeels op orde. Binnen veel geledingen heeft men zich gehouden aan de begrotingsdiscipline, waardoor er langzamerhand weer ruimte ontstaat voor nieuwe investeringen.

NIvon vlag
Met de tien Nivon100-projecten worden voorzichtig resultaten zichtbaar. Nivon wil zich sterker op de kaart zetten als onderdeel van een internationale gemeenschap van natuurvrienden. Verschillende communicatiemiddelen worden ingezet om de organisatie beter zichtbaar en herkenbaar te maken. De nieuwe Nivon-vlaggen wapperen op alle terreinen. In juni verschijnt het ledenblad Toorts in een geheel nieuwe uitvoering. Het lidmaatschap wordt nog aantrekkelijker gemaakt dankzij verschillende acties, zoals gratis verblijf voor kinderen en waardebonnen voor een gratis midweek in een natuurvriendenhuis.

 

Tijdens de Nivonraad in Arnhem is Christa Schep, die actief is in de afdeling Gouda, gekozen tot lid van het Centraal Bestuur. Gerard de Jager is de nieuwe secretaris. Enkele andere actieve Nivonners zullen het komend halfjaar als ‘kandidaat’-lid gaan meedraaien in het Centraal Bestuur, zodat een groeiend aantal taken over meer mensen kan worden verdeeld.

 

Iris Vermaas presenteert NivonJong op de site, in de Toorts en er zijn vacatures. Want jij bent nodig bij The Making of NivonJong!