Zomer, reizen en kampen: Waar heb jij zin in?

Vrijwilligers van Nivon organiseren reizen en kampen voor iedereen die door de natuur wil trekken of met vriendjes en vriendinnetjes een week lol wil maken. Er zijn veel mogelijkheden; maak je keuze!

De leukste zomerkampen van Nederland

Al 44 jaar organiseert JUMP met een groep vrijwilligers zomer- en weekendkampen voor kinderen en tieners. Een werkgroep van tien vrijwilligers is het hele jaar bezig alles in goede banen te leiden. Daarnaast is er een groot aantal jonge vrijwillige begeleiders. Met zijn allen zetten we de leukste zomerkampen van Nederland neer op onze thuisbasis kampeerterrein Het Hallse Hull.

Op kamp zijn we een week lang bezig met bosspellen, kampvuren maken, mysteries oplossen, theater, spooktochten en nog veel meer. Zonder ouders en met een groep van zes tot acht begeleiders beleef jij de week van je leven. Op de JUMP-kampen in De Meene, Buurse overnacht je op slaapzalen.

Kies uit de kampen: In de wolken, Kierewiet, Verboden terrein, Up-to-date, Grenzeloos, Kamp Inc.
Meer info: Jumpzomerkampen.nl, mail: jump@nivon.nl, Facebook, Twitter of Instagram: @jumpzomerkampen.

Kinderen en jongeren op zeilkamp

Zeilen, zwemmen en chillen in Friesland, het kan allemaal! Ben jij tussen de 9 en 20 jaar oud, houd je van veel gezelligheid én wil je ook leren zeilen? Of kun jij eigenlijk al hartstikke goed zeilen en wil je meer de fijne kneepjes leren? Het maakt voor ons kamp niets uit hoeveel ervaring je hebt, je kan zelf bepalen wat je wilt leren! Met unieke spellen op het land en op het water gaan we met z’n allen een waanzinnig leuk kamp tegemoet. Aan één van de mooiste meertjes van Friesland staat een kampeerboerderij die elk jaar dient als uitvalsbasis voor de wekelijkse zeilkampen van Nivon Watersport.

nivon-watersport-zeilkampHeb je zin in nog meer avontuur? Daar weten wij ook nog iets op! Naast de kampen met vaste slaapplaats organiseren we een zwerftocht door heel Friesland! Ieder jaar genieten we van de warme zon, het koele water, en de heerlijke maaltijden die met liefde bereid worden. Er is voor ieder wat wils, voor alle leeftijden een onvergetelijke zomerweek! Aan boord van een van onze valken valt er altijd wat te beleven.

Durf jij al achter het roer te gaan zitten en tegelijkertijd de zeilen te bedienen? Wil jij graag leren hoe je nou een zo soepel mogelijke overstag-manoeuvre uitvoert? Of zit jij liever in de kuip de fok te bedienen? Vergeet in ieder geval niet voor vertrek je waterballonnen of waterpistool te vullen, want misschien valt er wel een grapje uit te halen met de zeilers in één van onze andere boten!
 Terug op de kade is er ruimschoots tijd om toffe spelletjes te doen, lekker uit te rusten van de zeiltocht, en gezellig te tafelen met de hele groep.

Tijdens de zeilkampen 9-13, 13-16 en de zeilvakantie 16-20 verblijf je op een boerderij op de meest prachtige locatie van Friesland, om de hoek van het Sneekermeer. Met Expeditie Friesland zeil je met leeftijdsgenoten, ervaren instructeurs en een geweldige kok de Friese meren over en ga je iedere avond op zoek naar een andere slaapplek.

Kies uit bij Nivon Watersport: Voorjaarszeilen, Expeditie Friesland, Zeilvakantie Friesland, Zeilkampen Friesland.
Meer info: Nivonwatersport.nl, mail info@nivonwatersport.nl, Facebook of Instagram: @nivonwatersport.

Actief de zomer in met Spring Reizen

Bij Spring organiseren enthousiaste buitensporters actieve en duurzame reizen voor leeftijdgenoten tussen de 25 en 40 jaar. De deelnemers zijn sociale en actieve mensen, die bijna allemaal individueel hun Springreis boeken. Per reis gaan twee vrijwillige reisbegeleiders mee. Dit zijn goed opgeleide en enthousiaste buitensporters. Afhankelijk van het gebied kamperen we in de vrije natuur, op een camping of overnachten we in (berg)hutten.

Op het programma staan reizen voor zowel beginnende als ervaren buitensporters, zowel levensgenieters als ‘bikkels’ zijn van harte welkom. Een toelichting op de zwaarte van de reis, praktische gegevens én een uitgebreide beschrijving per reis vind je op de website.
Kies uit de reizen:

  • Trektochten langs berghutten: Karnische Alpen in Oostenrijk, Tour de Monte Rosa in Italië/Zwitserland, Salzburger Almenweg in Oostenrijk en Orobische Alpen in Italië
  • Wildkampeertrektochten: Valles Occidentales in Frankrijk/Spanje, Lofoten in Noorwegen
  • Trektocht langs hostels en bed/breakfasts: Beleef de Brecon Beacons in Wales, Parc Natural Regional des Vosges du Nord in Frankrijk
  • Kampeerreis vanaf standplaats: Standplaats Queyras in Frankrijk.
  • Trektocht langs pensions en hotels: Sierra de Guara, Aragon in Spanje.

Voor wie meteen weg wil; er zijn ook voorjaarsreizen. Meer info: Springreizen.nl.

Trefkampen

Drie Trefkampreizen; individueel en toch samen
Bergsporttrefkamp in de Dolomieten