Yoga-lessen, sterrenkijken en schoonzwemmen: succesvolle zomer voor JUMP

Plezier, watergevechten, sterrenkijken (en de bloedmaan), hitte en toffe spellen. Dat zijn de steekwoorden van deze zomer JUMP zomerkampen. Er zijn maar liefst vijf kampen met veel succes gedraaid. Het Hallse Hull (en dit jaar ook Buurse) stonden weer op zijn kop!

Jump2019

De zomer begon met een week opbouwen van het terrein. In de hitte heeft een groep energieke JUMP’ers het terrein weer helemaal klaar gemaakt en dit jaar ook voor het eerst een zwembad opgezet (die de hele zomer van pas zou komen). Op zaterdag 21 juli ontving team ‘Verboden Terrein’ haar eerste deelnemers op het Hallse Hull in Hall en een paar dagen later ging ook ‘Kierewiet’ van start in Buurse. De eerste kampweek van deze zomer was erg warm, maar ondanks die hitte hebben de deelnemers een toffe week gehad met allerlei leuke spellen en vette thema’s! Op Kierewiet kwamen de kinderen in aanmerking met de gestoorde professor Kierewiet en op Verboden Terrein kwam de vergeetachtige tijdprofessor ‘Archibald Balthasas Kaspar’ een rode knop aanleveren waar absoluut niet op gedrukt mocht worden!

‘’Kamp Verboden Terrein had alles: Een spannend thema, watergevechten, geweldige deelnemers en gestoorde begeleiders. Je zou denken dat je als begeleider het na zo’n week wel gezien zou hebben, maar niets is minder waar: persoonlijk zou ik – misschien wel na een weekje slapen – zo nog een week kunnen’’Begeleider Cyril (21)

In de weken daarop volgden in chronologische volgorde de kampen ‘Up-to-date’ (13-15), ‘Grenzeloos’ (11-13) en tienerkamp; ‘Kamp Inc’ (15-17). Tijdens Up-to-date werd een prinsessenthema omgetoverd in een veel serieuzer en indrukwekkender thema. Daar stonden de deelnemers wel even van te kijken! Maar er werden ook ouderwets watergevechten gehouden en klassieke JUMP-spellen gespeeld zoals Levend Cluedo en Grubbendonk. Op Grenzeloos kregen de kinderen yoga-lessen en schoven ze over de zeepbaan. En tot slot Kamp Inc. Wat hadden die begeleiders gekke namen?! Traditionele spellen werden in een nieuw jasje gestoken en er werd zelfs een kampioenschap schoonzwemmen gehouden.

‘’We hadden op Up-to-date een fantastische groep kinderen die fanatiek was met spellen en alles geloofde wat de begeleiding zei: voor ons thema heel fijn ;)” – Begeleider Dana (26)

Het was weer een super toffe zomer voor alle deelnemers en begeleiders! Nu wordt het JUMP-seizoen traditiegetrouw voor de begeleiders afgesloten met een reünie en de deelnemers kunnen nagenieten van de foto’s. Daarna duikt JUMP weer even onder om zich te beraden op nieuwe vette kampen. Maar niet voor lang, in de wintertoorts zullen de nieuwe kampen van de zomer van 2019 bekend worden gemaakt!

JUMP Zomerkampen