Vacture Padcoördinator Overijssels Havezatenpad

Het succes van de Lange-Afstand- en streekwandelpaden is voor een groot deel te danken aan de vrijwilligers die de route onderhouden. Nivon, eigenaar en beheerder van het Overijssels Havezatenpad, is op zoek naar een Padcoördinator, die samen met de veldmedewerkers/markeerders dit pad wil beheren.

 

De padcoördinator is de spil in de organisatie van taken en werkzaamheden rondom onze wandelpaden. Elk pad heeft minstens één padcoördinator, soms meerdere, elk voor verschillende delen van de route. De padcoördinator stuurt de werkgroep van markeerders aan die het feitelijke onderhoud uitvoeren. Daarnaast reageert hij op meldingen van wandelaars, houdt actuele routewijzigingen bij, onderhoudt contact met terreineigenaren en houdt de ontwikkelingen in de omgeving in de gaten.
De padcoördinator maakt deel uit van de Landelijke Wandel Werkgroep (LWW) van Nivon. Omdat Nivon een vereniging is voor en door leden vinden we het belangrijk dat je lid bent.

Als padcoördinator zorg je ervoor dat dit unieke 272 km lange Afstandspad in goede staat blijft, waardoor de wandelaar kan blijven genieten van  de afwisseling van landschappen.

Overijssel staat bekend als ‘de Tuin van Nederland’ vanwege het afwisselende en vaak kleinschalige landschap. Het grote aantal landgoederen geeft het Overijsselse platteland een ‘groen’ en voornaam aanzien. Het Overijssels Havezatenpad – genoemd naar de versterkte huizen van de oude landadel – passeert ruimt vijftig van deze havezaten of hun overblijfselen.
De route gaat dwars door de provincie Overijssel, en doet de meeste Overijsselse landschappen aan:  Oost Twente, Goor en Diepenheim, het Vechtdal, het Zwarte water de Wieden en Weerribben en het Steenwijkerland.

 

Het uitgebreidere functieprofiel voor de padcoördinator vind je hier.

Meer informatie over het Overijssels Havezatenpad vind je hier.

En als je meer wilt lezen over het werk van een padcoördinator lees dan hier het verhaal van Jan Koot, padcoördinator Noaberpad-zuid.

Heb je interesse om een bijdrage te leveren aan het Overijssels Havezatenpad, neem dan contact op met Hans Beekman, padcoördinator van het Overijssels Havezatenpad via j.beekman.001@hetnet.nl.