Vacatures markeerders Oosterscheldepad
Het succes van de langeafstand- en streekwandelpaden is voor een groot deel te danken aan de vrijwilligers die de route markeren en actueel houden. Het Nivon, eigenaar en beheerder van het Oosterscheldepad is op zoek naar markeerders die de wandelaars op het goede pad houdt.
We zijn op zoek naar verschillende vrijwilligers die in de buurt van de Oosterschelde wonen als aanvulling op het huidige team. We hebben op verschillende trajecten vacatures.
We vragen
- Minimaal twee keer per jaar lopen vrijwilligers de route na en repareren eventueel markeringen. Er wordt overleg gepleegd met het Wandelnetwerk, dat een deel van de route markeert. Daarnaast reageren ze op meldingen van wandelaars die binnenkomen en houden ze ontwikkelingen in de omgeving in de gaten.
- Ook doen ze suggesties voor het verbeteren van de route en voor de routebeschrijving in de gids.
- Om deze reden gaat onze voorkeur uit naar wandelaars die de (kaart van de) omgeving goed kennen.
- Een uitgebreidere taakbeschrijving vind je hier
Het Oosterscheldepad is een pad met een heel eigen gezicht. Rijk aan natuur en cultuur is deze zeearm tot Nationaal Park verheven. Op de grens van land en water valt veel te beleven. Weer en wind veranderen het beeld van land, zee en lucht voortdurend. Verwonder je over planten en dieren op de grens van zilt en zoet en van land en zee. De eeuwigdurende strijd tegen het water is op veel plaatsen nog goed waarneembaar: van oude inlagen en verdronken polders tot en met de modernste Deltawerken.
Wandel door de havenstadjes met monumenten en restaurants met ‘vruchten’ van zee en land. De 196 km lange route gaat af en toe landinwaarts over ‘bloemdijken’ en soms ook buitendijks. In de zomer verhogen de pontjes, die kriskras over de Oosterschelde varen, het eiland- en vakantiegevoel.
Meer informatie over het Oosterscheldepad vind je hier
Heb je interesse om een bijdrage te leveren aan Oosterscheldepad, neem dan contact op met Jolanda Verwoert via oosterscheldepad@gmail.com