Vacature begeleider en organisatoren Zomertreffen

Zomertreffen Zoekt Begeleiders en Organisatoren!

Nivon Zomertreffens is samen kamperen en avonturen beleven en ook doen waar je zelf zin in hebt. Het kernteam is vol enthousiasme de Zomertreffens aan het versterken, zodat de Zomertreffens nu en later de plek zijn waar de mooiste verhalen van komen.

Ben jij iemand die het leuk lijkt om een Zomertreffen te begeleiden of organiseren? We zoeken extra Begeleiders Entracque (Italië), Bistrica Bohinj (Slovenië) en Morgenrood (gewoon hier in Nederland).

Ook bij het kernteam ben je welkom als teamlid, bijvoorbeeld voor promotie, sociale media en websitebeheer, of gewoon om mee te denken over hoe we het nog leuker kunnen maken.

Als begeleider ben je het aanspreekpunt voor de camping en de groep. Je organiseert de (eerste) kring, waar mensen met elkaar kennis maken en waar de spelregels van een Treffen worden uitgelegd. En je verzorgt de inloopwandeling, waar de deelnemers elkaar beter kunnen leren kennen.

Daarnaast regel je een paar dingen en lever je een bijdrage aan een goed samenspel in de groep. Dat kan op veel verschillende manieren.  Je bent geen reisleider die voorop moet lopen en alles regelt. Je bent de smeerolie in het proces waardoor andere deelnemers de ruimte krijgen en gestimuleerd worden om activiteiten te organiseren en in te brengen wat zij graag met andere deelnemers zouden willen doen.  Het is ook je eigen vakantie en daarom doe je gewoon als deelnemer mee met die activiteiten waar je zin in hebt, of blijf je lekker bij de tent.

Als begeleider krijg je een vergoeding voor de reiskosten en (gedeeltelijke) vergoeding voor de campingkosten. Maar de belangrijkste “vergoeding” is een unieke ervaring die je met elkaar maakt en deelt. Op 23 april is de training voor de begeleiders gepland.

Als organisator denk je in het kernteam Zomertreffen mee over de lange lijnen en de praktische uitvoering van de Treffens. Je draagt eraan bij dat de Treffens goed zijn geregeld en kijkt met de andere kerngroepleden naar een toekomst, met een aantrekkelijk aanbod voor alle leeftijden en nieuwe kansen en activiteiten.