Vacature Padcoördinator Veluwe Zwerfpad Noord

Het succes van de Lange-Afstand- en streekwandelpaden is voor een groot deel te danken aan de vrijwilligers die de route onderhouden. Nivon, eigenaar en beheerder van het Veluwe Zwerfpad, is op zoek naar een Padcoördinator voor het noordelijk gedeelte, die samen met de veldmedewerkers/markeerders dit pad wil beheren.

De padcoördinator is de spil in de organisatie van taken en werkzaamheden rondom onze wandelpaden. Elk pad heeft minstens één padcoördinator, in geval van het Veluwe Zwerfpad zijn dat er 2. Waarbij de grens tussen Noord en Zuid ligt op de lijn Harskamp – Hoenderloo.

De padcoördinator stuurt de werkgroep van markeerders aan die het feitelijke onderhoud uitvoeren. Daarnaast reageert hij op meldingen van wandelaars, houdt actuele routewijzigingen bij, onderhoudt contact met terreineigenaren en houdt de ontwikkelingen in de omgeving in de gaten.
De padcoördinator maakt deel uit van de Landelijke Wandel Werkgroep (LWW) van Nivon. Omdat Nivon een vereniging is voor en door leden vinden we het belangrijk dat je lid bent.

Als padcoördinator Veluwe Zwerfpad Noord, beheer je de trajecten ten noorden van de lijn Harskamp – Hoenderloo. Samen met je collega van zuid zorg je ervoor dat dit unieke 375 km lange Afstandspad in goede staat blijft, waardoor de wandelaar kan blijven genieten van  de afwisseling van landschappen.

Het Veluwe Zwerfpad gaat over de enorme stuifzandgebieden, uitgestrekte heidevelden en glooiende heuvels. Bij de oude boerderijtjes met grazende koeien lijkt de tijd stil te staan. Op het pad worden de Veluwezoom, Kootwijkerzand, Loenermark en Nationaal Park de Hoge Veluwe doorkruist. Loop door de gebieden en sta oog in oog met het wild van de Veluwe: herten, reeën, wilde zwijnen, moeflons en misschien zelfs de wolf.

Het uitgebreidere functieprofiel voor de padcoördinator vind je hier.

Meer informatie over het Veluwe Zwerfpad vind je hier.

En als je meer wilt lezen over het werk van een padcoördinator lees dan hier het verhaal van Jan Koot, padcoördinator Noaberpad-zuid.

Heb je interesse om een bijdrage te leveren aan het Veluwe Zwerfpad Noord, neem dan contact op met Ap de Groot padcoördinator Veluwe Zwerfpad Noord, ap.degroot@planet.nl.