Vacature Padcoördinator Utrechtpad

Het succes van de langeafstand- en streekwandelpaden is voor een groot deel te danken aan de vrijwilligers die de route markeren en actueel houden. Nivon, eigenaar en beheerder van het Utrechtpad is op zoek naar een padcoördinator die samen met de markeerders de wandelaars op het goede pad houdt.

De padcoördinator is de spil in de organisatie van taken en werkzaamheden rondom onze wandelpaden. Elk pad heeft minstens één padcoördinator, soms meerdere, elk voor verschillende delen van de route. De padcoördinator stuurt de werkgroep van markeerders aan die het feitelijke onderhoud uitvoeren. Daarnaast reageert hij op meldingen van wandelaars, houdt actuele routewijzigingen bij, onderhoudt contact met terreineigenaren en houdt de ontwikkelingen in de omgeving in de gaten. De padcoördinator maakt deel uit van de Landelijke Wandel Werkgroep (LWW) van het Nivon, en is uiteraard ook lid van het Nivon.

Als padcoördinator zorg je ervoor dat dit unieke 162 km lange Streekpad in goede staat blijft. Waardoor de wandelaar kan blijven genieten van de afwisseling van landschappen.

Utrecht is het landelijke scharnierpunt waar zee, wind, ijs en rivieren elkaar ontmoet hebben en hun sporen hebben achtergelaten. Dit levert uiteenlopende flora en fauna op. Langs het pad vind je prachtige bossen, landgoederen, heidegebieden, vennen, rivieren, historische stadjes en dorpen. Bovendien telt de provincie veel culturele overblijfselen zoals kastelen, herenhuizen, forten, maar ook de vernieuwde Nieuwe Hollandse Waterlinie en Grebbelinie.

Het functieprofiel voor de padcoördinator vind je hier.

Meer informatie over het Utrechtpad vind je hier.

En als je meer wilt lezen over het werk van een padcoördinator lees dan hier het verhaal van Jan Koot, padcoördinator Noaberpad-zuid.

Meer informatie over deze functie bij Maarten Goorhuis, maarten.goorhuis@pieterpad.nl.