Vacature markeerders voor het Overijssels Havezatenpad.

Het succes van de langeafstand- en streekwandelpaden is voor een groot deel te danken aan de vrijwilligers die de route onderhouden. Het Nivon, eigenaar en beheerder van het Overijssels Havezatenpad, is op zoek naar vrijwilligers – veldwerkers die de verantwoording voor het onderhoud van een traject op zich willen nemen.

We zijn op zoek naar vrijwilligers voor de volgende trajecten in de “Kop van Overijssel”.

  • In de buurt van Zwolle, van Roodhuizerpad naar Den Doorn (kaart 35) in totaal 13,7 km, dit betreft de zomer en wintervariant.
  • Van Zwartsluis naar Zuiderpad in Giethoorn (kaart 39 t/m 41) in totaal 14 km
  • Van Zuiderpad in Giethoorn naar Vlodderburg (kaart 42 t/m 45) in totaal 23,2 km

De laatste 2 trajecten lopen door de Wieden – Weerribben. Over de verdeling van de trajecten kan overlegd worden.

We vragen

  • Minimaal twee keer per jaar lopen vrijwilligers de route na en repareren eventueel markeringen. Er wordt overleg gepleegd met het Wandelnetwerk, dat een deel van de route markeert.  Daarnaast reageren ze op meldingen van wandelaars die binnenkomen en houden ze ontwikkelingen in de omgeving in de gaten.
  • Ook doen ze suggesties voor het verbeteren van de route en voor de routebeschrijving in de gids.
  • Om deze reden gaat onze voorkeur uit naar wandelaars die de (kaart van de) omgeving goed kennen.
  • Een uitgebreidere taakbeschrijving vind je hier

Het Overijssels Havezatenpad loopt 272 km lang dwars door de provincie Overijssel, en doet de meeste Overijsselse landschappen aan:  Oost Twente, Goor en Diepenheim, het Vechtdal, het Zwarte water de Wieden en Weerribben en het Steenwijkerland.

Overijssel staat bekend als ‘de Tuin van Nederland’ vanwege het afwisselende en vaak kleinschalige landschap. Het grote aantal landgoederen geeft het Overijsselse platteland een ‘groen’ en voornaam aanzien. Het Overijssels Havezatenpad – genoemd naar de versterkte huizen van de oude landadel – passeert ruimt vijftig van deze havezaten of hun overblijfselen.

 

 

Meer informatie over het Overijssels Havezatenpad vind je hier

Heb je interesse om een bijdrage te leveren aan het Overijssels Havezatenpad, neem dan contact op met Hans Beekman, padcoördinator van het Overijssels Havezatenpad via j.beekman.001@hetnet.nl of 0651995038.