Vacature Markeerder Utrechtpad

Het succes van de langeafstand- en streekwandelpaden is voor een groot deel te danken aan de vrijwilligers die de route markeren en actueel houden. Nivon, eigenaar en beheerder van het Utrechtpad is op zoek naar een markeerder tussen Woudenberg en Amersfoort, die de wandelaars op het goede pad houdt.

 

De vacature is voor het traject Woudenberg tot Pothbrug t/m Amersfoort, Kanaalweg/baladelaan een traject van ong. 19 km. Je traject begint met een stukje Grebbelinie bij Woudenberg en gaat daarna naar en door Den Treek om net na het centrum van Amersfoort te eindigen.

 

Als markeerder controleer je minimaal twee keer per jaar je traject en vervang je zonodig de markeringen. Daarnaast reageer je ze op opmerkingen die binnenkomen padcoördinator heeft ontvangen en houd je de ontwikkelingen in de omgeving in de gaten. Om deze reden gaat onze voorkeur gaat uit naar iemand die in de buurt van het traject woont.

Een uitgebreidere taakomschrijving vind je hier.

 

Het Utrechtpad is een 162 km lang Streekpad door de provincie Utrecht.

Door de afwisseling van landschappen is het Utrechtpad een uniek wandelpad. Utrecht is het landelijke scharnierpunt waar zee, wind, ijs en rivieren elkaar ontmoeten en hun sporen hebben achtergelaten. Dit levert uiteenlopende flora en fauna op. Langs het pad vind je prachtige bossen, landgoederen, heidegebieden, vennen, rivieren, historische stadjes en dorpen. Bovendien telt de provincie veel culturele overblijfselen zoals kastelen, herenhuizen, forten, maar ook de vernieuwde Nieuwe Hollandse Waterlinie en Grebbelinie.

 

Zie ook https://nivon.nl/wandelpaden/utrechtpad/

 

Heb je interesse om een bijdrage te leveren aan het Utrechtpad, neem dan contact op met Jolanda Verwoert, waarnemend padcoördinator van het Utrechtpad via Utrechtpad@gmail.com