Vacature Groen Traineeship Nivonjong Festival: Make Me Green

Wanneer: van 5 maart – 30 juni 2022 (elke dinsdag)

Locatie: Amsterdam

Wil jij het tofste duurzame jongerenfestival neerzetten midden in de natuur? Wil jij je inzetten om andere jongeren meer bewust te maken van groene, duurzame thema’s? Vind je het leuk om dit op een creatieve manier te doen? Lees dan verder! 

Tijdens dit Groen Traineeship-project ga je aan de slag met het bedenken en organiseren van een tof, inspirerend en duurzaam NivonJong Festival! Samen met jouw mede-trainees analyseren jullie de doelgroep en groene trends en maken aan de hand daarvan een duurzaam en recyclebaar concept voor dit jongerenfestival. Jullie gaan een groen programma en draaiboek maken en organiseren een gevarieerd activiteiten- en workshopaanbod om er een onvergetelijke dag van te maken. Wie weet organiseren jullie een bushcraft workshop, zetten jullie een tentoonstelling op over het plasticsoep probleem, organiseren jullie een debat of een reeks lezingen over verschillende duurzame thema’s of organiseren jullie een toffe silent disco in de natuur. It’s up to you! Laat vooral je creativiteit los!

Het NivonJong Festival vindt plaats op zaterdag 18 juni 2022 op een Nivon (kampeer)terrein midden in de natuur. Met jouw mede-trainees zorg je voor een goed promotie- en communicatieplan om zoveel mogelijk jongeren tussen de 15-30 jaar aan te spreken om naar het festival te komen. Met elkaar zorgen we voor een geslaagd en onvergetelijk festival!

Begeleiding en training

Uiteraard krijgen jullie tijdens dit project begeleiding en zullen we het traineeship starten met een teambuildings-, kennismakings- en inspiratiedag bij een Nivon natuurvriendenhuis of kampeerterrein. Verder volgen jullie workshops en trainingen over het organiseren van duurzame evenementen, creatief brainstormen, storytelling en community building. Ook is er ruimte om workshops te krijgen op het gebied van communicatie en promotie.

Kortom: heb jij zin om aan de slag te gaan met het opzetten van een gaaf, interactief en duurzaam jongerenfestival midden in de natuur? Beschik jij over goede organisatie- en communicatieskills? Ben je creatief? En heb jij een interesse in duurzaamheid? Dan is dit project écht helemaal iets voor jou!

In het kort: Jouw inzet

Als groep trainees bedenken en organiseren jullie een NivonJong Festival op een Nivon-terrein. Je gaat de doelgroep en huidige groene/duurzame trends analyseren en aan de hand daarvan een inspirerend, inhoudelijk festivalprogramma voor jongeren bedenken, uitwerken en uitvoeren. Je bedenkt een concept dat toekomstbestendig is en dat aansluit bij NivonJong als organisatie. De inhoud en vorm van het festivalprogramma is geheel aan jullie. Je gaat ook aan de slag met een promotieplan en het aanspreken en werven van jongeren/festivalbezoekers.

In het kort: Jouw impact

Je gaat met jouw mede-trainees een inspirerend festival neerzetten. Je zult op bepaalde thema’s rondom duurzaamheid meer bewustwording kunnen creëren bij jongeren. En niet te vergeten: jullie maken een duurzaam draaiboek, het door jullie bedachte concept zal dus een terugkerende activiteit worden!

Wanneer?

Op 5 maart maken we middels een landelijke startdag kennis met alle deelnemers van het Groen Traineeship van Nederland. Vanaf deze startdag t/m eind juni werk je één dag per week aan het traineeship. We komen elke dinsdag samen.

Het NivonJong Festival vindt plaats op zaterdag 18 juni 2022.

Locatie

 • De bijeenkomsten vinden wekelijks (elke dinsdag) plaats op het kantoor van Nivon: Plantage Middenlaan 2f, 1018 DD Amsterdam. Een bijzonder kantoor dat we onder andere delen met IVN Natuureducatie, naast de Hortus in Amsterdam.
 • We komen elke dinsdag bij elkaar in Amsterdam.
 • Het NivonJong Festival vindt plaats op een door jullie bedachte locatie in de natuur bij een Nivon kampeerterrein.

Uiteraard houden we tijdens dit project rekening met de geldende coronamaatregelen.

Het Groen Traineeship biedt jou:

 • Een concreet project bij een natuur- of duurzaamheidsorganisatie;
 • Professionele begeleiding;
 • Diverse trainingen en workshops;
 • De mogelijkheid écht impact te maken voor een betere toekomst;
 • Een groep enthousiaste en gelijkgestemde jongeren om mee aan de slag te gaan;
 • Een creatieve omgeving waar je jouw talent kunt ontdekken en inzetten;
 • De kans om groene organisaties van binnenuit te leren kennen;
 • Een certificaat om je CV te vergroenen;
 • Een netwerk upgrade bij dé groene jongerencommunity.

 

En je kunt rekenen op:

 • Een reiskostenvergoeding;
 • Een Nivon(Jong)lidmaatschap voor één jaar!

Interesse?

Ben jij tussen de 16 en 27 jaar oud? Heb jij zin om samen met jouw mede-trainees een inspirerend festival neer te zetten? Wil jij meer bewustwording rondom duurzaamheid creëren bij jongeren? Dan is dit traineeship echt iets voor jou! Schrijf je in via de aanmeldknop hieronder. Je wordt dan doorverwezen naar de website van het Groen Traineeship.

Contact

Heb jij vragen over dit specifieke project die hier niet beantwoord worden? Dan kun je contact opnemen met projectleider Céline Steenbergen: csteenbergen@nivon.nl

Meer weten over wat het Groen Traineeship inhoudt? Klik dan op onderstaande knop!