Vacature coördinator Stellingenpad

Lopen in de voetsporen van de Griffioen

Het Stellingenpad is nét nieuw (verschijnt begin april 2022) en leidt door een nog rustig en veelal onontdekt gebied: de Stellingwerven. Het strekt zich uit over Zuidoost Friesland, de westrand van Drenthe en de kop van Overijssel. Deze Stellingwerven kennen een eigen geschiedenis, taal en cultuur.Padcoördinator
Woon je in of in de buurt van dit gebied? Houd je van wandelen en ben je goed in coördinatie en communicatie? Ligt het thema van het Stellingenpad je na aan het hart of voel je je zelfs verbonden met de geschiedenis van de Stellingwerven? Dan is de vacature voor padcoördinator voor het Stellingenpad misschien iets voor jou.


Als padcoördinator ben je het aanspreekpunt voor de vrijwilligers van het Stellingenpad. Je coördineert de goede gang van zaken met betrekking tot het pad, verwerkt meldingen, onderhoudt contacten met de vrijwilligers en houdt ontwikkelingen in de gaten. Je vertegenwoordigt het pad bij enkele landelijke wandelvergaderingen waar de padcoördinatoren van andere paden bij zijn.
Meer informatie vindt je in de uitgebreide taakomschrijving.

Over het pad
In de wandelgids worden verhalen over deze streek ingeleid door de Griffioen, het fabeldier uit het wapen van de Stellingwerven en de etappe-elfjes, die alles vertellen over de routes.
Het in totaal ruim 260 kilometer lange streekwandelpad voert onder andere door het Drents-Friese Wold, langs de Weerribben en naar vestingstadjes aan de voormalige Zuiderzee in Overijssel. En kruist hierbij tal van slingerende riviertjes en beekjes zoals De Lende, de Kuunder/Tsjonger en de Slokkert. Het hele pad bestaat uit 15 etappes van 12 tot 28 km.

Nieuw is, en dit is de eerste gids die daar gebruik van maakt, dat de route geen eigen markering kent maar is gekoppeld aan het landelijke wandelknooppunten netwerk.

Enthousiast? Meer weten over deze vrijwilligersfunctie?
Neem contact op met Marita Kruijswijk via marianta@xs4all.nl