Spijbelen voor een betere toekomst

Duizenden Nederlandse scholieren laten aanstaande donderdag hun schoolwerk liggen en vertrekken naar Den Haag om te protesteren voor het klimaat.

De actie is overgewaaid uit België, waar scholieren al een aantal weken de straat opgaan voor een beter klimaat. ‘Wij zijn over vijftig jaar nog steeds op deze planeet. Degenen die nu de macht hebben zijn dat niet. Maar ze besluiten wel over onze toekomst.’ zegt de 16-jarige initiatienemer Stijn Warmenhoven. Het doel van de mars is om politici aan te zetten tot meer actie en een strenger klimaatakkoord.

Hoewel minister van onderwijs Arie Slob geen toestemming geeft om te spijbelen, moedigt een flink aantal scholen leerlingen aan om mee te doen aan de actie. Wel hebben ze toestemming van hun ouders nodig en moeten ze bewijzen echt naar de demonstratie te gaan, bijvoorbeeld door een selfie te nemen. Net als in België willen de Nederlandse scholieren verschillende donderdagen achter elkaar protesteren. De demonstratie begint om 10.30 op het Malieveld in Den Haag. Meer info vind je op www.youthforclimate.nl.

Volg ons donderdag op Instagramvoor het laatste nieuws!

Protest