Project om Drenthepad te verbeteren is gestart

Drenthe is een echte wandelprovincie. Om dit meer onder de aandacht te brengen, wordt het Drenthepad verbeterd. Het project is op 10 mei afgetrapt met de onthulling van het eerste Drenthepad-bankje, gepresenteerd door Nivon en Recreatieschap Drenthe, samen met de Provincie Drenthe. Het bankje staat bij het Hunebedcentrum in Borger en is de eerste van 30 bankjes die langs de route komen te staan.

Het project komt voort uit een verkenning in 2022 naar de ontwikkelkansen van het Drenthepad. Daaruit blijkt dat het wandelpad van goede kwaliteit is, maar dat er op het gebied van bekendheid en zichtbaarheid nog winst te behalen is. “Met het project willen we de informatievoorziening en promotie van het pad vergroten, zodat nog meer wandelaars gaan genieten van het pad en de omgeving,” vertelt Gerrie Hempen, waarnemend voorzitter van Recreatieschap Drenthe.

“Het is prachtig om Drenthe te voet te ontdekken. Het Drenthepad leidt je langs unieke landschappen, dorpen en buurtschappen. De nieuw te plaatsen bankjes vormen een welkome pauzeplek om rustig te genieten van het uitzicht!” aldus gedeputeerde Henk Brink. Om meer wandelaars te trekken, volgen ook verbeteringen van de website, de bewegwijzering en het informatiemateriaal. Er komt daarnaast een betere verbinding met het wandelknooppuntennetwerk en met ondernemers langs de route.

Het Drenthepad is een 329 kilometer lang wandelpad dat in 18 etappes gelopen kan worden. Het pad doorkruist drie Drentse Nationale Parken en het UNESCO Global Geopark De Hondsrug. Het officiële start- en eindpunt is het NS-station van Beilen, maar wandelaars kunnen op elk gewenst punt starten en eindigen.

Wist je dat het Drenthepad de eerste LAW-route is die werd gerealiseerd door Nivon?
“Het pad is de aanjager van het hedendaagse lange afstand wandelen. Samen met meer dan 17 vrijwilligers zorgen we voor het onderhoud en de informatievoorziening van het pad. In 2025 bestaat de route 50 jaar. Daar zijn we trots op.”
– Ron Manuel, directeur van Nivon Natuurvrienden, beheerder van het pad.

Op naar 50 jaar Drenthepad!