Primeur in Nederland is primeur voor Noaberpad?

Uit Dagblad van het Noorden van 18-9-2017

Vergunningen voor kabelbaan over het kanaal zijn binnen

MARCEL LOODEN

TER APEL De vergunningen voor een kabelbaan over het Ruiten Aa Kanaal in Ter Apel zijn binnen. Met de aanleg kan binnen afzienbare tijd worden begonnen.

Dat zegt wethouder Seine Lok (CDA) van de gemeente Vlagtwedde.
De kabelbaan komt waar het kanaal tussen de bossen van Ter Apel loopt. Hij kan gratis worden gebruikt, bijvoorbeeld door wandelaars. Er zijn in dat gebied verschillende wandelroutes, waaronder het Noaberpad. Dat voert de wandelaar over 415 kilometer van de Dollard naar de Rijn.
De gemeente vroeg enige tijd geleden de vergunningen aan. Er kwam één bezwaarschrift binnen, maar dat werd niet ontvankelijk verklaard.
De gemeente heeft deskundigen laten kijken naar de risico’s die een kabelbaan met zich meebrengt. Enkele gemeenteraadsleden hebben gevraagd of de baan wel aan alle veiligheidseisen voldoet. ,,Op basis van het onderzoek vinden we dat de baan er kan komen”, zegt Lok. ,,We informeren de gemeenteraad binnenkort. Daarna willen we een bedrijf inhuren voor de aanleg.”
Extra geld hoeft de gemeente Vlagtwedde er niet meer voor uit te trekken. De kabelbaan is de afsluiting van een project dat de koppeling van de riviertjes Ruiten Aa en Runde-bij Ter Apel behelsde. Daar werd door verschillende partijen 12 miljoen voor uitgetrokken.
@ marcel.looden@dvhn.nlkabelbaan