Nieuwe reisgroep Salto

Duurzaam, sociaal en avontuurlijk

Misschien heb je al iets gehoord over Salto Reizen. Salto is begin 2022 opgestart om actieve reizen te organiseren, voor 40 t/m 55-jarigen. Voor de ‘gepensioneerde’ Spring-vrijwilliger, en de oud-deelnemers van Spring die ondertussen buiten de Spring leeftijdscategorie van 25 t/m 40 jaar vallen, was het een gemis dat er binnen Nivon geen echt goede opvolger was.

Inmiddels zijn we bijna 1,5 jaar verder en hebben we met succes een mooi aantal activiteiten neergezet. Zo organiseerden we een weekend in de heuvels rond Eikhold en was de kennismakingswandeldag begin 2023 met bijna dertig deelnemers erg geslaagd. Ook de aankomende activiteiten zijn erg in trek. Het wandelweekend over de Kampina, met overnachting in natuurvriendenhuis Morgenrood, was ruim binnen de inschrijvingstermijn volgeboekt. Ook de voorjaarsreis naar Monti Sibillini in Italië is vol, en de inschrijvingen voor het Dutch Mountain Trail weekend lopen boven verwachting. Voor de zomer en het najaar worden druk (weekend)plannen gemaakt, bijvoorbeeld om in oktober de Ardennen te bezoeken.

Sociale insteek

Duurzame, betaalbare, sociale en avontuurlijke wandelactiviteiten voor 40 – 55 jarigen organiseren dus. Dit vullen we in door de vakanties als trektochten te organiseren en de activiteiten zoveel  mogelijk met openbaar vervoer bereikbaar te houden. We overnachten bij voorkeur in eenvoudige accommodaties, zoals natuurvriendenhuizen, hostels en berghutten. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze actief bijdragen aan het succes van de activiteit, waarbij we uitgaan van het ‘voor en door’-principe: iedereen draagt een steentje bij. Per activiteit gaan er tien a twaalf deelnemers mee en twee begeleiders.

Help mee!

De werkgroep bestaat momenteel uit zes vrijwilligers. Er is een groeiende pool van (o.a. oud-Spring) vrijwilligers die het leuk vinden om een dagwandeling, weekend of reis te organiseren en/ of te begeleiden. Extra vrijwilligers kunnen we altijd gebruiken, want het animo voor onze activiteiten blijkt groot. Ben je geïnteresseerd, heb je wandel en/of reiservaring en natuurlijk een sociale insteek, dan is Salto Reizen wellicht wat voor jou!

Salto Reizen houdt in: Met z’n allen plannen smeden en uitvoeren, en deze samen met je medebegeleider én de deelnemers tot een groot succes maken. Het voorbereiden van een activiteit betekent: geschikte accommodaties vinden, mooie routes uitstippelen tussen de start, de accommodaties en het eindpunt, boeken van de accommodaties en eventuele boot/treinreis, of de reis promoten via website of social media.

Je kunt dus helpen op allerlei vlakken: social media, organiseren en begeleiden van activiteiten, administratief een handje helpen, een begeleiders- of EHBO training helpen opzetten, of welk idee dan ook, laat het ons gerust weten!

Meer weten?

Op 18 november staat een vrijwilligersdag in de Bosbeek op de agenda. Een mooie gelegenheid om andere vrijwilligers te ontmoeten, de activiteiten van afgelopen jaar na te bespreken en plannen te maken voor 2024!

Enthousiast geworden? We zijn te volgen via onze website, Facebook en  Instagram.

Vragen of ideeën? Mail naar info@saltoreizen.nl