Nieuw NivonJong-bestuur aan de bak

Dit najaar trad een volledig nieuw bestuur aan bij NivonJong. Wie zijn zij en wat komen ze doen?

Voorzitter: Bernhard Vreugdenhil (25), filmmaker

Secretaris: Rick Oosterhoff (25), masterstudent Psychologie

Penningmeester: Maartje Gerritsen (20), laatstejaars student Commerciële Economie

Organisatie evenementen: Simone Lassauw (25), master Sustainable Development

Hoe heb je met Nivon kennisgemaakt?

Simone: Via, jawel, Facebook. Als klein kind was ik al veel buiten en ging ik vaak met mijn vader wandelen of kamperen. Mijn interesse voor de natuur ben ik blijven houden. Toen ik de vacature zag voor een jonge changemaker bij NivonJong, werd ik meteen enthousiast. Hoe leuk is het dat ik nu deel uitmaak van deze organisatie!

Maartje: Vorig schooljaar liep ik vijf maanden stage op de communicatieafdeling van Nivon en zo raakte ik bekend met de organisatie.

Rick: Ik ken Nivon nog niet zo lang, maar na een sportief en rustgevend kanoweekend in de Biesbosch was ik om.

Bernhard: Om eerlijk te zijn is het mij ook een raadsel hoe NivonJong op mijn pad is gekomen. Sinds ik vorig jaar met ons ‘Safari in de Biesbosch’-weekend ben mee geweest, ben ik heel enthousiast. Want wat is er nou leuker dan naar buiten gaan met elkaar, van alles leren, de natuur bewonderen en een steengoede tijd hebben?

Wat is het eerste wat je hebt gedaan/ gaat doen?

Bernhard: We zijn direct met veel tegelijkertijd bezig. Momenteel werk ik aan een stukje begroting voor 2020 en organiseer ik een supervette winterhike naar de Vogezen. Voor dat laatste heb ik nu contact met allerlei reisbureaus en outdoorbedrijfjes. Verder wil ik zo snel als het kan een toffe video maken voor NivonJong.

Rick: Ik ga vooral wandelingen in de bergen organiseren, met als starter de winterhike in de Vogezen in december.

Simone: Dit najaar stonden we als ‘nieuw bestuur’ op het klimaatfestival van We Are Tomorrow. Het was een gezellige, geslaagde dag! Verder ben ik geboren en getogen in Zuid-Limburg. Vandaar dat ik mijn eerste activiteit daar heb georganiseerd: onze herfsthike. Om samen te genieten van de herfstkleuren.

Maartje: Als eerste wil ik een fotografiewandeling organiseren. Mijn passie ligt bij fotografie en voornamelijk bij natuurfotografie.

Waaraan denk je bij Nivon?

Maartje: Afgelopen half jaar heb ik de warmhartigheid en de saamhorigheid binnen de organisatie mogen meemaken. Alle vrijwilligers zetten zich met hart en nieren in, mooi en motiverend om te zien!

Simone: Sociaal, samen, actief, buiten, natuur, kamperen, reizen, Nivonhuizen.

Rick: Buiten zijn, samen in de natuur genieten en actief zijn.

Bernhard: Outdoor, stoer, gezellig en jong.

Wat hoop je de komende jaren te realiseren voor NivonJong?

Rick: Er is zoveel mogelijkheid om leuke reizen en activiteiten te organiseren en het is nog leuker om dat samen te doen met mensen die daar ook van genieten. Dit gaan we doen door liftwedstrijden te organiseren, huttentochten te maken en bushcraftcursussen te doen. En veel te kamperen, in elk seizoen!

Maartje: Ik hoop met de rest van het bestuur meer bekendheid voor elkaar te krijgen onder jongeren. Veel jongeren zijn op zoek naar een plek waar ze zichzelf kunnen zijn, met en voor elkaar in de natuur. NivonJong is daar ideaal voor.

Bernhard: Haha, zoveel dat ik dat hier niet even in een interview kwijt kan! Maar samengevat: meer jongeren betrekken bij NivonJong en ze daarmee enthousiast maken voor de natuur.

Simone: Ik groeide op met de gedachte hoe belangrijk de natuur is voor de mens en hoe belangrijk het is om deze natuur te behouden, te herstellen en van te genieten. Ik vind het belangrijk om meer bewustzijn te creëren tussen mens en natuur. Hoe mooi om dit samen met NivonJong te realiseren! Verder is het doel om meer bekendheid bij jongeren te bereiken. Hopelijk lukt dit met onze geplande activiteiten!

 

Lees hier meer over alle activiteiten van NivonJong.