Mee op NIVON Wintersport

‘Maatjes vinden gaat snel’

Het gezin van Roos Beukeboom en Pascal Boittin is inmiddels al vier keer mee geweest met een wintersportreis van het Nivon: drie maal met een halfpensionreis in Zell am See en afgelopen winter met een zelfverzorgingsreis in Schladming. De reden om afgelopen winter voor een zelfverzorgingsreis te kiezen had alles te maken met de bestemming en de reisperiode: de schoolvakantie. Achteraf gezien is de zelfverzorgingsreis waarbij het hele reisgezelschap om beurten de maaltijden bereidt,  ,,heel goed bevallen”, concludeert Roos.

Huiselijk

Ze vergelijkt beide ’reissoorten’: ,,Bij een halfpensionreis kun je lekker aanschuiven, een zelfverzorgingsreis is huiselijker, de hut is jouw huis in die week. Wil je tussen de middag even in het huis lunchen dan kan dat, wil je van de piste af voor een kop thee dan is dat ook mogelijk. Een zelfverzorgingsreis geeft net iets meer vrijheid.” Alle lof voor de reisbegeleiders die alles van te voren goed hadden voorbereid voor de trip in Schladming: de ingrediënten waren voor aankomst van de groep bezorgd in het Hans Ladreiterhaus, de koks kregen op het moment dat zij mochten koken, de menu’s en recepten overhandigd. De begeleiders hadden al schema’s gemaakt wie op welke dag aan de beurt was voor onder andere de afwas en het koken. Fijn, want wie kookt er thuis wel eens voor 28 mensen? ,,Je hoefde ook niet vroeger van de piste af omdat je aan de beurt was. En dat koken is ook niet zoveel werk: je doet het met zijn vieren. Ook waren de hoeveelheden goed afgestemd.” Het klikte zo goed met een ander gezin dat ze leerden kennen op een eerdere Nivon-wintersportreis dat ze ook afgelopen jaar inschreven voor dezelfde reis. De kinderen van beide gezinnen trokken samen op.

Mooie locaties

Het voordeel van een Nivonreis vindt Roos de mooie locaties in de natuurdie ,,je zelf amper vindt of weet”. Het is een gok hoe het eruit ziet als je zelf een locatie regelt. Ook als je nog nooit geskied hebt. Dat is toch allemaal iets ingewikkelder. Sommige locaties zijn ook alleen te boeken met een groep. Het was bijzonder om een week lang op 2000 meter te zitten en zo de piste op te kunnen; om 10 uur ’s morgens al. Je kon ook helemaal naar het dorp beneden skiën. Dat kon zowel in Zell am See als Schladming.” De groep bestond uit skiërsen snowboarders van verschillende leeftijden, waaronder jongeren. ,,Maatjes vindenin die week, gaat snel”, stelt Roos. ,,Ja, ik ben er heel tevreden over”, kinkt het enthousiast.

Roos is zo enthousiast over de winterreizen van het Nivon dat ze zich voor komende winter heeft aangemeld als reisbegeleider.

Gezin BoittinV.l.n.r. Joris, Allard, Roos, Noël en Ellen.