Klimaatmars op 12 november

Op zondag 12 november vanaf ongeveer 13.00 uur is er een georganiseerde stadswandeling. Daar mogen wij toch niet ontbreken als organisatie?Onze zichtbaarheid als organisatie zal groot zijn. Wij hebben namelijk grote vlaggen die overal bovenuit steken. Dus organiseer een blok van Nivon Natuurvrienden, haal de Nivon-vlaggen, de grote maar ook de kleine van de zolder. Roep de leden op om met de trein naar Amsterdam te gaan.

Pak je vlaggenstok erbij, je weet wel, 2 stukken PVC-pijp die met een verbindingsmof in elkaar geschoven kunnen worden zodat je het met de trein kunt meenemen en toch boven alle hoofden je vlag kan laten wapperen. En ga meelopen!

“We leven in een tijd van crisissen die stuk voor stuk het gevolg zijn van politieke keuzes. Het is de hoogste tijd voor actie, zodat we samen de klimaatcrisis, de wooncrisis, de stikstofcrisis, de armoedecrisis, ongelijkheid en racisme kunnen stoppen. Het moet én het kan anders! Daarom gaan we vlak voor de verkiezingen massaal de straat op voor een gezonde, veilige en rechtvaardige toekomst”, stelt organisator de Klimaatcrisis Coalitie.

De Mars wordt ondersteund door een breed veld van maatschappelijke organisaties en start 12 november op de Dam in Amsterdam met het XR orkest. Na een route door de stad, eindigt de Mars op het Museumplein met een podiumprogramma vol sprekers en artiesten.

Tekst: Gerard de Jager