Kamperen midden in de natuur

April is voor veel kampeerders een maand om naar uit te kijken: menig kampeerterrein opent dan na een winterslaap weer de poorten.

Van de 19 Nivon accommodaties, hebben er 12 een kampeerterrein. 4 daarvan zijn het hele jaar geopend, want ook in de kou kan je er prachtig winterkamperen. De andere 8 kampeerterreinen ontvangen sinds april weer natuurvrienden en hebben al een druk Paasweekend achter de rug. Op het PiKa festival van 26 t/m 29 mei luiden we het nieuwe seizoen samen in!

 

8x kampeerterreinen waar je van april tot oktober kunt kamperen midden in de natuur:

Lettelbert⁠ in Lettelbert, Groningen
Het kampeerterrein ligt in een landelijke omgeving en vanaf het kampeerterrein stap je zo in een kano. Op het Leekstermeer kun je ook roeien, vissen, surfen en zeilen.

De Gele Anemoon⁠ in Wijlre, Limburg
Een groene oase tussen de bergen, in een oude boomgaard aan de rivier de Geul. Zuid-Limburg is een stukje buitenland in Nederland.⁠

De Gronselenput ⁠in Wijlre, Limburg
Het terrein is vernoemd naar de natuurlijke bron direct naast het terrein. Volgens een sage zou vroeger boven de bron een tempel hebben gestaan, gewijd aan een zonnegod.⁠

De Meenthe ⁠in Noordwolde, Friesland
Dit natuurkampeerterrein ligt in een prachtig coulisselandschap en vlakbij een aantal mooie Drentse en Friese bezienswaardigheden. Het terrein is uniek door de kampeerplaatsen met uitzicht op de groene oase rond de vijver.

De Grutto in Delft, Zuid Holland
Hier kampeer je op een voormalig boerenerf in de weilanden van Midden Delfland tussen Delft en Schiedam. Een onverwachte oase van rust in de randstad.

Ook bij sommige natuurvriendenhuizen kun je met je tent terecht! De kampeerterreinen bij De Kleine Rug, Het Hunehuis en De Hondsrug ontvangen per april weer kampeerders.

We kijken uit naar een mooie zomer vol kampeeravonturen!