Kamperen kan het hele jaar door

Winterkamperen zit (nog steeds) in de lift! Steeds meer mensen ontdekken de rust en romantiek van de verstilde winterse natuur: het knusse opwarmen bij een kampvuurtje en het ware outdoorgevoel. Een aantal Nivon-kampeerterreinen is het hele jaar geopend. Waar kun je terecht?

Morgenrood

“Winterkamperen blijft populair, ook nu, na de lockdown. Veel mensen hebben tegenwoordig een campertje, dat zal van invloed zijn op het aantal winterkampeerders. Maar ook ons tentenveld ‘Esdoorn’ wordt in de winter goed bezocht. Door het grote aantal bomen hier, komen er vaak hangmatkampeerders, zelfs als het heel erg koud is. Of misschien júist als het heel koud is! Verder is de kampvuurplaats altijd populair.

Om de aantallen te handhaven, moeten we wel meer regelen voor onze gasten. Komende winter wordt een verwarmde sanitaire ruimte aan de achterzijde van het huis uitgebreid. Deze ruimte is bereikbaar zonder dat de campinggasten het huis in moeten. Verder zouden we graag een slechtweervoorziening hebben, maar daarover loopt het overleg met de gemeente nog.”

Arnold Hilhorst en Els Jol

hangmatkamperen

Banjaert

“Voor ons is het winterkamperen nog vrij nieuw. Gelukkig komen er al boekingen binnen, ook van mensen die Banjaert nog niet eerder kenden. Op het kampeerterrein is het volledig gerenoveerde toiletgebouw ‘De Schulp’ open. Het dagverblijf, ook wel de huiskamer, gaat open als er kampeerders zijn. Hier is de vloerverwarming aan. Ook het aangrenzende (invaliden) toilet/douche/wastafelgebouw is open, met warm water. Mocht het heel druk worden, dan openen we meer douches/ toiletten. Campers en caravans kunnen op het camperterrein en op het middenveld een plaats krijgen, met standaard elektra. En er is natuurlijk een vuurplaats!

Deze winter hebben we een kortingsactie, als proef en als stimulans: alle kampeerders krijgen in de periode van 1 oktober 2022 tot 1 april 2023 33% korting op het kampeerverblijf.”

Annemieke Buddelmeijer winterkamperen banjaert

Bosbeek

“Het trekkersveld van De Bosbeek heeft plaats voor 5 tenten en is het hele jaar geopend. De toiletten en warm water zijn toegankelijk. Douchen kan in het huis, meld je in dat geval even bij de huiswachten. Als er sprake is van extreem weer, kunnen kampeerders ook in het huis komen opwarmen en de keuken gebruiken.”

Lia Bouwman

Op de foto zie je wel het terrein van de Bosbeek, dit is echter niet het trekkersveld.

Het Hallse Hull

Het Hallse Hull is al lang het hele jaar door open, voor zowel campers als tenten. Op het tentenveld vind je ‘de Kapschuur’, een overdekte slechtweerruimte. En je kunt natuurlijk ook lekker komen hangen in je hangmat.

Op diverse velden zijn vuurplaatsen aangelegd: een kampvuurtje is – na overleg met de huiswacht – mogelijk in de vuurkorf. Hout is ook te koop bij de huiswacht. Vanwege bevriezingsgevaar zijn de watertappunten en afwasplaats op het kampeerterrein afgesloten. Het sanitairgebouw ‘De Sparreboom’ is ’s winters geopend en wordt vorstvrij gehouden. Douchen en warm water tappen kan aan de dameskant. Aan de kant van de heren zijn enkele toiletten en de stortplaats voor chemisch toilet beschikbaar.

Marieke Sieslieng

Amateur winterkampeerder? Lees hier tips om warm te blijven!

winterkamperen bosbeek