Kampeerterrein De Gronselenpunt geopend onder Nivonvlag

Maandag 4 april 2022 – Sinds januari 2022 hoort kampeerterrein De Gronselenput bij Nivon natuurvrienden. Het is het twaalfde kampeerterrein dat onderdeel is van Nivon. De Gronselenput is overgenomen van de Paasheuvelgroep. Het kampeerterrein aan de voet van de Keutenberg in het Zuid-Limburgse Wylre past goed bij Nivon: beheerd door vrijwilligers, kleinschalig en midden in de natuur. Op zaterdag 2 april werd het kampeerterrein weer geopend.

 Al enige tijd was de Paasheuvelgroep, een stichting die een gelijke oorsprong kent als Nivon, op zoek naar een koper voor De Gronselenput in Wylre. Die is gevonden in een directe buur, want Nivon beheerde al het naastgelegen kampeerterrein De Gele Anemoon. Sinds januari 2022 is de overdracht een feit en op 2 april opende het kampeerterrein onder de nieuwe vlag.

Kampeerterrein De Gronselenput
Aan de voet van de Keutenberg, in het Geuldal van Zuid-Limburg ligt kampeerterrein De Gronselenput. Het terrein ligt grotendeels omsloten door een meanderende arm van het riviertje de Geul. Veel kampeerplekken liggen dan ook vlak bij het stromende water. Aan de westzijde rijzen de kalkwanden van de Keutenberg omhoog. Het kampeerterrein ligt midden in eindeloos natuurschoon en kent een rijke kampeertraditie van bijna honderd jaar.

Tegenwoordig is het kleinschalige terrein uitgerust met veertig plaatsen voor tenten en caravans, zeven ruime, verharde plekken voor campers, tien plekken met elektra voor trekkers en er staan vier ingerichte safaritenten. Het kampeerterrein wordt in z’n geheel beheerd door zo’n veertig vrijwilligers. Zij zorgen voor een gastvrije ontvangst en een gezellige en ongedwongen sfeer. Ook bemensen zij het winkeltje en het terras en verzorgen ze het onderhoud van het terrein. Het kampeerterrein biedt daarnaast uitgebreide faciliteiten als speeltoestellen, animatie in het hoogseizoen, een terras met een kleine, warme kaart, een klein winkeltje met broodjesservice, gratis douches en sanitair en wasmachines en –drogers.

Seizoen is geopend
Vanaf zaterdag 2 april ontvangt kampeerterrein de Gronselenput de eerste gasten van het seizoen. Boekingen verlopen via de website van Nivon. Er zijn verschillende voordeelarrangementen en kortingen voor leden van Nivon en kaarthouders van ACSI en de minicampingcard. Kijk op gronselenput.nivon.nl voor meer informatie.