Het hoofd koel houden in eigen land

Het is warm in Nederland! Al een paar weken hebben we in Nederland te maken met aanhoudende warmte en daarbij komende droogte. Maar hoe houd jij je hoofd koel wanneer je nu op vakantie bent in eigen land? Hierbij een paar tips.

Water

Tijdens deze hitte is het van belang om jezelf genoeg te blijven hydrateren. Drink dus voldoende water gedurende de dag. Neem dit water mee in bijvoorbeeld een Dopper of een bidon en houd deze uit de zon. Naast water kun je ook vruchtensappen, bouillon, sportdrankjes en melk drinken. Liever geen alcohol, want dit droogt je juist uit.

Siësta

Spanjaarden houden niet voor niets een Siësta. Tussen de middag (12 tot 16 uur) is het namelijk verstandiger om even wat rustiger aan te doen. Geef jezelf een tropenrooster en gun jezelf een verfrissend middagslaapje of lees een lekker boek in de schaduw.

Hoofd koel

Kleding

Bij hitte is het verstandig om lichte en luchtige kleding te dragen. Donkere kleuren trekken warmte aan, terwijl lichte kleuren juist hitte afstoten. Ook een hoofddeksel als een zonnehoed of een pet en een zonnebril is fijn om te dragen bij deze warmte. Om je huid tegen de zon te beschermen kun je er overigens ook voor kiezen om juist een lange broek en lange mouwen aan te trekken, maar wel met een dun stofje.

Lichte maaltijden

Bij grote, zware maaltijden stijgt je lichaamstemperatuur omdat je lichaam al dit eten moet verteren. Het is daarom handiger om (meerdere) lichte maaltijden te eten gedurende de dag. Bij een hoge lichaamstemperatuur kun je namelijk last krijgen van een zonnesteek en dat vindt niemand fijn als je lekker op vakantie bent.

Kortom met de nodige tips kun je gerust ook in deze warmte je vakantie in Nederland doorbrengen!

Hoofd koel