Vacature Groen Traineeship

Je gaat aan de slag met het maken van een jaarprogramma aan lezingen, workshops, activiteiten en discussieavonden over sociale en groene onderwerpen.

Wil jij je inzetten om andere jongeren meer bewust te maken van groene, duurzame en sociale thema’s? Vind je het leuk om dit op een creatieve manier te doen en zie jij het wel zitten om lekker te netwerken? Lees dan verder!

Je gaat tijdens dit project aan de slag met het maken van een programma aan laagdrempelige lezingen, workshops en discussieavonden over sociale en groene onderwerpen. Deze avonden,‘NivonJong Café Talks’, vinden plaats in een café (of op een prachtige natuurlocatie, bijvoorbeeld bij een Nivon natuurvriendenhuis of natuurkampeerterrein). Met een drankje deelnemen aan interessante lezingen en discussies samen met andere jongeren.

Met jouw mede-trainees bedenk je een inhoudelijk programma met verschillende Café Talks op (natuur)locaties door heel Nederland. Jullie worden échte programmamakers! Jullie bepalen namelijk zelf de spreker(s), (natuur)locaties, onderwerpen en de vorm waarin jullie dit in willen gieten, it’s all up to you. Uiteraard krijgen jullie hierbij begeleiding en volgen jullie trainingen op het gebied van event-organizing, creatief brainstormen en volgen jullie een workshop en een teambuildingsactiviteit in de natuur om inspiratie op te doen over groene en duurzame onderwerpen. Tijdens dit project voeren jullie ook jullie zelfbedachte Café Talks uit, waarbij jullie als trainees zelf ook een actieve rol zullen hebben, bijvoorbeeld als rol van moderator. Verder ga je ook aan de slag met de promotie, communicatie en werving van jongeren.

Kortom: wil je graag andere jongeren en jongvolwassenen aanspreken over en betrekken bij sociale en groene onderwerpen? Ben je creatief en beschik je over organisatieskills? Dan is dit project écht helemaal iets voor jou!

In het kort: jouw inzet

 • Je krijgt de mogelijkheid om veel interessante workshops en trainingen te volgen.
 • Je gaat aan de slag met de vraag hoe je jongeren en jongvolwassenen aan het denken zet en hun bewustwording vergroot.
 • Je maakt een programma voor lezingen, discussieavonden en workshops op (natuur)locaties door heel Nederland. Je bedenkt als groep de onderwerpen, regelt de sprekers en de locaties. Ook ga je aan de slag met de promotie, communicatie en werving, omdat jullie ook een aantal Café Talks zelf gaan uitvoeren. Jullie hebben zelf ook een actieve rol in de uitvoering van deze Café Talks. En jullie evalueren de Café Talks achteraf.

In het kort: jouw impact

Met dit project kun je groene onderwerpen aansnijden die jij écht belangrijk vindt! Je zet andere jongeren aan het denken en vergroot hiermee de bewustwording.

Wanneer?

 • Van 25 september t/m 26 februari 2022. Op 25 september maken we middels een landelijke dag kennis met alle deelnemers van het Groen Traineeship van Nederland.
 • We komen elke vrijdag bij elkaar in Amsterdam (vrij met Kerstavond op 24 december en met oudejaarsdag op 31 december).
 • De eerst bijeenkomst is op vrijdag 1 oktober.
 • De door jullie georganiseerde Café Talks kunnen eventueel op andere dagen in de avond plaatsvinden.

Uiteraard houden we tijdens dit project rekening met de geldende coronamaatregelen.

Locatie

 • De bijeenkomsten vinden wekelijks (elke vrijdag) plaats op het kantoor van Nivon: Plantage Middenlaan 2f, 1018 DD Amsterdam. Een bijzonder kantoor dat we onder andere delen met IVN, naast de Hortus in Amsterdam.
 • De lezingen en discussie-avonden zullen plaatsvinden op door jullie bedachte locaties in een café (of in de natuur).

Over de organisatie

Nivon is een open en ruimdenkende natuurvriendenorganisatie waarin mensen met en voor elkaar werken aan een samenleving die eerlijk en groen is. Met een geschiedenis van bijna 100 jaar, 22.000 leden en duizenden vrijwilligers, is Nivon een bijzondere en betrokken organisatie. Nivon beheert wandelpaden, bezit diverse natuurvriendenhuizen en (natuur)kampeerterreinen en telt tientallen afdelingen en werkgroepen die reizen en andere activiteiten organiseren.

NivonJong is de jongerenafdeling van Nivon en is actief, groen en sociaal. Voor iedereen tussen de 15 en 30 jaar organiseert NivonJong adembenemende activiteiten. Van een winterhike door de Vogezen tot een outdoorweekend in de Biesbosch, van een trektocht door de mooiste natuurgebieden tot een surfweekend in Wijk aan Zee. Ook zet NivonJong zich in voor een duurzame en eerlijke maatschappij en vinden zij het belangrijk om bewustwording te creëren op het gebied van natuur en duurzaamheid.

Wat bieden wij?

Het Groen Traineeship geeft jou:

 • een unieke kans om kennis en ervaring op te doen bij een landelijke projectorganisatie op het gebied van natuureducatie en duurzaamheid;
 • professionele begeleiding;
 • samenwerken met een groep van 10 tot 15 trainees;
 • relevante trainingen en workshops;
 • een upgrade van je netwerk;
 • een creatieve omgeving waar je je talent kunt ontdekken en inzetten;
 • de mogelijkheid ideeën om te zetten in uitvoering;

En je kunt rekenen op:

 • een reiskostenvergoeding;
 • een Nivon(Jong)lidmaatschap voor één jaar

Dus ben jij

 • Tussen de 16 en 27 jaar oud?
 • Klaar om jouw impact te vergroten?
 • Geïnteresseerd in duurzame, sociale en groene onderwerpen?
 • Beschikbaar van 25 september t/m 26 februari 2022? (±7 uur per week)

Let op: Je kan je aanmelden tot 1 oktober!

Contact

Heb jij vragen over dit specifieke project die hier niet beantwoord worden? Dan kun je contact opnemen met Esmée Boesveld:

eboesveld@nivon.nl