Groen-prijs voor Den Broam

Midden november hadden de vrijwilligers van natuurvriendenhuis Den Broam een belangrijke dag: ze mochten de Provincie Overijssel vrijwilligersprijs Groen ontvangen!

De vrijwilligers hebben de afgelopen jaren hard gewerkt aan allerlei vernieuwingen rondom en in het huis. Er zijn tipi’s op het trekkersveldje, Broamhutten, een nieuw sanitairgebouw, een buitenkeuken, een belevingsbos, een natuurpad met eetbare planten, een klein buitentheater en een kampvuurplek te vinden. Veel natuurlijke speelruimte, heel geschikt voor kinderen. Ook hebben de dertien kamers van het huis en de gezamenlijke ruimtes een nieuwe inrichting gekregen. Dit alles werd beloond met een mooie vrijwilligersuitreiking van de provincie Overijssel.

Een actieve vrijwilliger van de afdeling Nivon Enschede heeft de vrijwilligers van Den Broam aangemeld voor de ‘Provincie Overijssel vrijwilligersprijs Groen’. En met succes: statenlid Herman Kalter heeft de oorkonde overhandigd aan de vrijwilligers. Hierna werd een sterappelboom geplant, die IVN had meegebracht voor op het terrein van Den Broam. Ook een vertegenwoordiging van het Centraal Bestuur was aanwezig om de vrijwilligers te feliciteren en te belonen met een kleine attentie. De vrijwilligers hebben alle gasten hartelijk verwelkomd met koffie en thee en een Twentse klassieker: krentenbrood.

Deze dag was niet alleen een speciale dag voor Den Broam en haar vrijwilligers, maar ook voor Nivon, dat op deze dag officieel 97 jaar werd. Op naar de 100!

 

Tekst & foto: Maartje Gerritsen