Energiebijdrage

Voor nieuwe boekingen vanaf 1 juli geldt voorlopig een bijdrage voor de hoge energiekosten van €1,- p.p.p.n. voor gasten vanaf 6 jaar.

Om de hoge energiekosten verspreid op te vangen en de huizen op lange termijn toegankelijk te houden voor iedereen, vragen we om een tijdelijke bijdrage voor energiekosten op nieuwe boekingen vanaf 1 juli.

De energiebijdrage van €1,- per persoon, per nacht voor gasten vanaf 6 jaar geldt alleen voor nieuwe reserveringen of reserveringen die worden aangepast en die plaatsvinden vanaf 1 juli. Heb je al een boeking staan? Dan zal deze niet veranderen. Pas je de boeking aan of maak je een nieuwe boeking die plaatsvindt vanaf 1 juli, dan wordt deze bijdrage meegenomen.

De bijdrage wordt berekend voor overnachtingen in alle natuurvriendenhuizen en vier huisjes (De Karbonkel, ’t Krikske, Het Koetshuis en Klein Morgenrood). Niet voor kampeerterreinen en de overige huisjes. Kinderen tot en met 5 jaar zijn uitgesloten en ook voor gasten die vallen onder ‘Kinderen Gratis’ wordt geen bijdrage in rekening gebracht. De bijdrage is hetzelfde voor leden en niet-leden.

Je vindt de energiebijdrage als los artikel in het reserveringsoverzicht. Voorlopig geldt de bijdrage voor reserveringen tussen 1 juli en 31 december 2022.

We doen ons best om met alle vrijwilligers van de accommodaties de aanpassingen en vragen zo goed mogelijk te verwerken. Heb je een vraag over jouw boeking? Neem dan contact op met de aanmeldsecretaris van de betreffende accommodatie.

Wil je meer lezen over onze ambities op het gebied van groene energie en duurzaamheid? Lees dan bijvoorbeeld dit interview in het E-book van Greenchoice. Klik hier voor het hele interview.