Eerste groen traineeship voor jongeren bij Nivon

Goed nieuws! Een groep van zeshonderd jongeren zet zich de komende twee jaar in voor natuur en milieu in Nederland. Via dit Groen Traineeship maken deze jongeren hét verschil voor de toekomst van de groene wereld. Ook bij Nivon!

Nivon is kernpartner binnen het Groen Traineeship. Het Groen Traineeship is speciaal voor jongeren tussen de 16 en 27 jaar met een interesse voor de natuur en duurzaamheid. Hierbij gaan zij vrijwillig aan de slag met een project bij een of meerdere natuurorganisaties. Een mooie kans om jongeren kennis te laten maken met de vereniging, de Nivonthema’s, vrijwilligers en natuurvriendenhuizen en (natuur)kampeerterreinen.

Jongeren maken het verschil

Tijdens de proeftuin van het Groen Traineeship hebben meer dan tweehonderd jongeren gewerkt aan uiteenlopende projecten, zoals het planten van voedselbossen, het monitoren van de jonge paling en bewustwordingscampagnes voor het klimaat. Na deze succesvolle proefperiode zijn er maar liefst vijftig projecten op het gebied van natuur, duurzaamheid, klimaat en milieu.

Tijdens al deze projecten kunnen de jongeren hun ambities omzetten in daden. Ze doen werkervaring op en krijgen workshops en trainingen van professionals. Daarnaast krijgen ze alle ruimte om zich te ontplooien, te netwerken, de groene organisaties te leren kennen, trainingen te volgen en bij te dragen aan een betere wereld. Na afronding van het Groen Traineeship ontvangen de jongeren een certificaat, hebben ze hun cv uitgebreid en een leuke, onvergetelijke tijd gehad samen met andere jongeren!

Partners

Het Groen Traineeship is een samenwerkingsverband tussen LandschappenNL, Natuurmonumenten, VBNE, Milieudefensie, FAWAKA, The Rock Group, Nivon Natuurvrienden, GDO, SoortenNL en IVN Natuureducatie.

In december kunnen de jongeren zich aanmelden voor de projecten die in het voorjaar van 2021 zullen starten. Ook start Nivon dan een mooi groen project: jongeren gaan samen met experts aan de slag met de buitenomgeving van een natuurvriendenhuis. Met als doel: de tofste buitenlocatie van Nederland neer te zetten!

Klik hier om je aan te melden en/ of voor meer informatie over alle projecten!

 

Tekst: Céline Steenbergen