Eikhold als uitvalsbasis Dutch Mountain Trail

Door een samenwerking met het Dutch Mountain Film Festival is Villa Eikhold nu ook de uitvalsbasis voor de Dutch Mountain Trail, de enige bergwandeltocht in Nederland. Daarmee kan Eikhold zich terecht de enige Natuurvrienden Berghut van Nederland noemen.

Eikhold omarmt de Dutch Mountain Trail als een echte wandeltopper die de kwalificatie van bergwandeltocht terecht kan doorstaan. Het verbindt de ‘7 summits’ in de Euregio tot een tocht van 101 km. Zelf biedt Eikhold de trail aan als zesdaagse wandeltocht waarbij overnacht wordt in de Natuurvrienden Berghut en met een efficiënt busnetwerk alle plaatsen op de route in korte tijd bereikbaar zijn.

Natuurvrienden Berghut Eikhold ontwikkelt een herkenbare plaats in de regio waar natuurbeleving, cultuur en kunst centraal staan.

Dat heeft ook geleid tot  een effectieve samenwerking met culturele organisaties, zoals het Dutch Mountain Film Festival.

In de samenwerking verzorgde Eikhold de overnachtingen van internationale gasten en bezoekers, was het de ‘after party’ ontmoetingsplek voor de internationale filmers en regisseurs. Tevens heeft de  kok het Bergsteigeressen verzorgd in de keuken van Eikhold. Bijzonder feestelijk was de uitreiking van de awards waar onze gast Nicolo Bongiorno uit Milaan de internationale Climate Award gewonnen heeft voor de film Songs of the Water Spirits.

Als bijdrage aan het Festival heeft Eikhold een tentoonstelling georganiseerd van internationaal gewaardeerde foto’s over de verschillende dimensies van de bergen zoals licht, toppen en activiteiten in de bergwereld.

Voor alle Nivon natuurvrienden is het een mooie beleving het festival nog online te kunnen bezoeken voor 15,00 euro, van 1 december 2021 tot 10 januari 2022. Een mooie ervaring in de kerstvakantie!

Bezoek online het Bergfilmfestival onder de titel ‘The Best of DMFF#11’!, de openingsfilm en alle awardwinnende films; maak digitale bergtochten; ervaar de spanning van de vele facetten van de bergwereld en luister naar interviews met de filmmakers.

Tekst: Willem Nagtegaal