Drie trefkamp reizen; individueel en toch samen

Wil je kamperen en andere mensen ontmoeten? Samen met anderen activiteiten ondernemen, zoals kanoën, mountainbiken, raften, bergwandelen, paardrijden, kastelen bezoeken en nog veel meer? Ga dan mee met een Trefkamp.

Namens Nivon organiseert de werkgroep Trefkampen elk jaar kampeerplekken op campings in de buurt van mooie natuurgebieden. In de zomervakantie staan we bijna twee weken lang met zo’n 20 gezinnen en alleengaanden bij elkaar met onze eigen tent, caravan of camper. De leeftijd van de jeugd loopt uiteen van ongeveer 6 tot 19 jaar.

trefkampElke avond ontmoeten we elkaar bij de koffie/thee. Dan wisselen we ervaringen uit en maken plannen voor gezamenlijke activiteiten. Niets moet en elk idee is welkom. Denk aan: klimparken, canyoning, marktbezoek, huttentocht, sporttoernooi, stokbrood bakken, raften, kanotochten enzovoorts. De ene dag ga je met een klein groepje op stap, de volgende dag met een grote club. Of je blijft lekker (alleen) op de camping om te doen waar je die dag zin in hebt.

Trefkampen in 2018: Italië en Duitsland

Zondag 22 juli tot zaterdag 4 aug: Trefkamp Piemonte

Bergwandelingen maken in de ruige natuur van de maritieme Alpen, raften, mountainbiken en via ferrata, maar ook typisch Italiaanse stadjes, dorpen en markten bezoeken. Dat is Piemonte. Camping Valle Gesso met een verwarmd zwembad ligt op 900 meter hoogte. De bergen eromheen hebben een hoogte van gemiddeld 2500 meter.

Zondag 29 juli tot 11 aug: Trefkamp Gran Paradiso

In het Nationaal Park Gran Paradiso ligt camping Val di Rhêmes: een prima uitgangspunt voor bergwandelingen van eenvoudig tot heel pittig. Gran Paradiso met bergen van soms meer dan 3000 meter leent zich uitstekend voor (meerdaagse) huttentochten. Onderweg kom je gemzen, steenbokken en misschien marmotten tegen. De jeugd kan zich uitleven op via ferrata’s en met raften op de Dora Baltea.

Zondag 5 aug tot 18 aug: Trefkamp Eifel

Dicht bij huis vakantie houden en genieten van oude stadjes en kastelen in een glooiend en soms steil heuvellandschap. Camping Hellenthal ligt in het noordelijk deel van de Eifel. De camping beschikt over een kampvuurplaats en een zwembad met 3 kleine kinderbaden. Er zijn volop mogelijkheden voor sport en spel, en… de beek loopt over de camping. Een prima plek voor wandelen of fietsen en voor uitstapjes naar stuwmeren of het oude stadje Monschau.

Meer weten en boeken

Lees er alles over en boek op Trefkampen.nivon.nl
Andere Nivon-reizen

trefkamp