Doe mee: LAW Cleanup Challenge op 15 september

Luc Schepers uit Rolde, markeerder van het Drenthepaden Pieterpadis de initiator van de LAW Cleanup Challenge op 15 september. Hij roept alle wandelaars in Nederland op om deel te nemen aan de schoonmaakactie om zwerfafval te verwijderen van wandelpaden. Zwerfafval: een grote ergernis en voor de natuur een zeer grote belasting.

Luc: ,,In het verlengde van de World Cleanup Day op 15 september heb ik een spontane actie gestart om dit op de wandelpaden in Nederland gaan inzetten onder de naam LAW Clean up Challenge. Mede-wandelaar Aiko Sterenborg vroeg me wanneer er een actie tegen zwerfafval op de grote wandelroutes, Pieterpad, Drenthepad en Groot Frieslandpad, in het Nationaal Park de Drentsche Aa, werd gehouden. Die was er niet …  en de LAW Cleanup Challenge was geboren.”

Deelnemen is eenvoudig: elke deelnemer kiest zelf zijn wandelpad, welke etappe en de afstand, alleen, samen, of met een heel team. ,,Als alle wandelaars 5 km voor hun rekening nemen, dan hebben we weer een schoon wandelnetwerk!”

Meer informatie? Lees hier alles over de LAW Cleanup Challenge