De Bosbeek in podcast

Dat is nog eens leuk! Een hele aflevering van podcastsserie GRONDTONEN heeft als onderwerp De Bosbeek.Vrijwilligers en gasten komen uitgebreid aan het woord over sociaal en duurzaam recreëren.

In de zesdelige serie doen Louis ter Huurne en Barend Hazeleger verslag van hun tocht door het Renkums Beekdal, van de uitmonding naar de bron van de beek. De serie is niet alleen bedoeld voor iedereen die nieuwsgierig is naar wat mensen drijft en geïnteresseerd is in landschap, cultuur en wetenschap.

Behalve over De Bosbeek zijn er reportages over o.a. de vraag hoe een groene omgeving heilzaam inwerkt op ons lichaam en onze geest; het wolfproof maken van het nachtverblijf van de Edese schaapskudde en de delicate samenwerking tussen planten en schimmels en over het wood wide web dat bomen met elkaar laat communiceren. Landschapsarchitect Michael van Buuren schetst een natuurlijkere toekomst van het Renkums Beekdal in 2120 en archeoloog Quentin Bourgeois neemt ons juist mee naar de bouwers van de bijzondere grafheuvels in het beekdal van 5.000 jaar geleden.

Vanaf 16 december is de serie te beluisteren via de meest gebruikte podcast-apps en op https://app.springcast.fm/podcast/grondtonen

Bosbeek